Startsida / Inlägg

Hudgurun Joseph Lewis: lär dig skydda huden

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

En dag som denna känner jag att det kan vara på plats att förmedla lite kunskap om hudens åldrande som läkaren Joseph ”Joe” Lewis delade med sig av på Acadermia i helgen. Han är företaget Prioris husgud och är mannen bakom ämnet idebenon, ett slags derivat av Q10 som han menar fungerar som ett omvärldsskydd (environmental shield) på så sätt att det hjälper hudcellerna att skydda sig mot fria radikaler som är bovarna bakom åldrande.

Läkaren Joseph A Lewis föreläste om hur man bevarar sin hudhälsa.  Foto: Agneta Elmegård
Läkaren Joseph A Lewis talar om hudpyramiden på Acadermia. Foto: Agneta Elmegård

– Syre bryter ner huden, solen bryter ner huden, rökning. Skitmat och stress. Allt du stoppar i dig och allt du smörjer in dig med påverkar hudens förmåga att hantera åldrandet. Solskydd räcker inte. Det är bara några år sedan vi lyckades få till ett bra UVA-skydd i våra solkrämer, innan dess var det bara skydd mot UVB i dem. Solskydden läcker. Vi applicerar dem för tunt och de hjälper bara till viss del, mässar han.

Det är klart att han talar i egen sak och vill att vi ska smörja in huden med Prioris idebenonprodukter eftersom det är de som betalar hans lön.Men faktum är att de prioriprodukter jag har provat är nog de bästa jag testat mot solfläckar. Just idebenon ligger så nära du kan komma, till det i Sverige förbjudna ämnet, hydroquinon. Det bleker.

Idebenon tillhör kategorin superceuticals som är speciellt aktivt i sin förmåga att hjälpa huden menar Lewis
Ämnet Idebenon tillhör kategorin superceuticals som är speciellt aktivt i sin förmåga att hjälpa huden menar Lewis. Bild från Dermaromes monter.

Joe Lewis pratar om hudpyramiden. Det bästa du kan göra för att hålla huden fräsch och mota åldrandet. Här är hans recept:

Basen: Använd alltid solskydd

Mellan; Använd exfolierande produkter då och då. Lactic acid (mjölksyra) är det bästa

Toppen: Använd produkter med peptider som stöttar huden

Följer du det här så bevarar du din hudhälsa på bästa sätt. Kroppens största organ.

Och sedan avslutar han med följande meddelande;

– Det finns inte botox på flaska. Du kan aldrig få samma resultat med en kräm som du får med botox och fillers. Du kan få goda resultat med krämer, men det sker inga mirakler. Nu vet du det.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB