Startsida / Inlägg

Mona Di Orio till Stockholm

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Holländska gourméparfymistan Mona Di Orio perfumes team har valt NK i Stockholm som nästa nedslagsplats. Det ska vi vara glada för. I veckan ställs hennes finstämda dofter upp på en hylla i NK:s parfymrum. Mona Di Orio dog tragiskt i samband med en ryggoperation 2011 endast 42 år gammal. Men parfymhuset leds nogsamt i samma anda av designern Jeroen Oude Sogtoen som hon startade parfymhuset tillsammans med 2006.

Mona Di Orios Jabu är min favorit.
Mona Di Orios ”Jabu” från 2009 stöjer hivdrabbade i Afrika.

Jag köpte hennes doft Jabu för några år sedan i Amsterdam på De Bijenkorf, Hollands svar på NK. Den tillverkas inte längre utan det var en oneshot tillängnad Orange Babies som är en holländsk hjälporganisation som stöder unga tonårsmödrar i Afrika som drabbats av aids. Jabu, är förkortningen för Jubulani, som betyder lycka på zulu.

Jabu innehåller Damaskusros, monoiolja, petit gran, apelsinblomma, myrra, benzoin, plommon, honung. 160 USD. kostade den.

Orange Babies är en holländsk hjälporganisation som Mona vurmade för.
Orange Babies är en holländsk hjälporganisation som Mona vurmade för.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB