Startsida / Inlägg

Fenjal fyller 50 år

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Fenjal fyller 50 år med samma doft och samma koncept som 1963
Fenjal fyller 50 år med samma doft och samma koncept som 1963

Jag har varit med tillräckligt länge för att sälla mig till Fenjal-gillarna. Få märken överlever flera årtionden men Fenjal har klarat konkurrensen med alla märken och hudvårdsprodukter som formligen sprutar ut på marknaden, år efter år.

Bloggare och skönhetsjournalister hade samlats på Sturebadet SaltsjöQvarn för att kolla in 50-åringen Fenjal
Bloggare och skönhetsjournalister hade samlats på Sturebadet SaltsjöQvarn för att kolla in 50-åringen Fenjal

Vissa märken liksom bara vägrar att lägga sig ner och dö. Majatvålen är en. Robert Piquiet ett annat. Åsså Fenjal. En sådan tilldragelse ska självklart firas. Så tidningen Daisy Beauty och Valora Trade AB bjöd ett gäng speciellt utvalda skönhetsbloggare och journalister att fira 50-åringen i Elite Hotel Marina Towers fantastiska spaanläggning. Det hela firades med snittar, champagne, specialbehandling i hammam och ett dignande Fenjalbord helt i turkost. Vad annars.

Mary Lou, spaterapeut på Sturebadet SaltsjöQvarn visade oss runt i lokalerna
Mary Lou, spaterapeut på Sturebadet SaltsjöQvarn visade oss runt i de fantastiska spalokalerna i den gamla kvarnbyggnaden  i Danvikstull.

Mitt eget starkaste minne av Fenjal då? Jo det är från tidigt 70-tal och den där turkosa tvålskyddet som etsat sig kvar på hornhinnan. Fenjal och Delial tillhör liksom min barndom! När hela familjen åker till Mossbystrand utanför Ystad och morsan langar upp solskyddet Delial. Jag kan minnas doften ännu. Sol, värme, sand, lek i strandkanten och sorgfrihet. Att dofter kan ge en så starka minnen! Tyvärr finns Delial inte kvar i produktion. Men då får det Schweiziska företaget Fenjal upprätthålla nostalgifaktorn. Och vem vet vad som kommer härnäst? Fenjal har nämligen sparat alla originalrecept från badoljan till deodorant.

Skärmavbild 2013-05-09 kl. 17.50.55

Apoteket AB har nominerat vår egen Agneta Elmegård som 'Årets skönhetsskribent 2015'!
Apoteket AB nominerade 2015 Agneta Elmegård till 'Årets skönhetsskribent'!

Agneta Elmegård Chanel Clinique ekologisk hudvård Estée Lauder Face Stockholm Kate Moss L'Oréal Lancôme Lush MAC Cosmetics nagellack nischparfym parfym Rosa Bandet solskydd sulfatfritt schampo the Bodyshop The Body Shop Weleda

Följ på Bloglovin

Senaste inläggen
 • Tjänstgörande redaktör: Ellinor Brenning & Erik Melin
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB