Startsida / Inlägg

Mäktigast i modesverige 2013: Du själv

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Herrmodetidningen King har under flera års tid utsett de mäktigaste personerna i modesverige. Personer som Acne-Jonny, Cheapmonday-Örjan och Johan Lindeberg har fått ta emot priset som modemaktfaktorn nummer ett i kungariket Sverige. Idag ser det annorlunda ut. Med en helt ny mediavärld är det andra krafter som påverkar vad vi har på oss och var trenderna sätts. DU själv är vinnaren. Och ikväll blir det stor fest på Cafe Opera för att fira – DIG!

Ditt instagramkonto mer stilbildande än du anar!
Ditt instagramkonto mer stilbildande än du anar!

Den fullständiga motiveringen till ettan på listan:
Året är 2013, och du är mäktigast i mode-Sverige. Med ditt Instagramkonto, dina Facebookbilder, ditt Twitteralias, din Tumblr, din Lookbook, din Vine, dina kamerafilter och framför allt din goda smak har du lagt riket för dina fötter. En gång lyssnade du på modeskaparna, i dag lyssnar de på dig. Du är den moderna tidens stylist, redaktör, fotograf, modell och inspirationskälla. Vi vill vara de första att torka en rörd tår ut ögonvrån och stolt trycka din hand med ett rungande grattis, skriver Magazine KING i ett pressmeddelande.

Skärmavbild 2013-05-17 kl. 14.53.19

Tidigare vinnare

Johan Lindeberg, VD på BLK DNM och mäktigast i herrmode-Sverige 2012:

– Det kändes otroligt inspirerande att få så snabb respons på mitt nya projekt Blk  Dnm i mitt hemland. Jag tror att Sverige börjar förstå hur jag tänker och varför jag alltid med passion har gått min egen väg och följt min intuition. Även om vår bas är i New York City så ser jag Sverige som vår hemmamarknad lika mycket som USA. Priset ger ökad uppmärksamhet för Blk Dnm och vi kan därmed nå ut med vår kultur snabbare. Mitt huvudsyfte med Blk Dnm är ju att skapa energi och inspirera.

Tidigare vinnare är Jonny Johansson, Acne (2007); Lena Patriksson Keller, Patriksson Communication och Whyred (2008); Örjan Andersson, Cheap Monday och Weekday (2009); Margareta van den Bosch, H&M (2010); Ninni Lindertz, Nike (2011) och Johan Lindeberg, BLK DNM (2012).
Syftet med King Magazines lista
Syftet med listan är synliggöra och stärka de som inspirerar, influerar och informerar inom det svenska herrmodet. Genom åren har allt från designers, bloggare och entreprenörer till kungligheter, politiker och idrottsmän placerat sig. Man behöver varken vara man eller jobba specifikt med mode för att placera sig på listan – här är det inflytande över den svenske mannens modevanor som räknas.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Lukas Jacobson, Jenny Åsell, Aleksandra Wojcik
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB