Startsida / Inlägg

Nya sköna gröna parfymer från Lush

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Lush har kommit med fyra nya veganparfymer. Foto: Agneta Elmegård
Lush har kommit med fyra nya veganparfymer. Foto: Agneta Elmegård

Jag gillade starkt Gorilla Perfume när de kom för drygt tre år sedan! Då var ”Lust” min favorit. Men nu har samma parfymmakare far och son, Mark Constantine (grundare av Lush) och Simon Constantine verkligen lyckats i sin nya serie. Jag har träffat Simon Constance och han berättade att jobba med sin far var inte alltid det lättaste!

Mark och Simon åker runt hela jorden för att leta sina essenser och oljor. Något som många parfymörer inte gör längre. De är noga med att odlingarna är giftfria och att de som arbetar där gör det under etiska förhållanden. I Egypten exempelvis använder de sig av samma jasminodlingar som Guerlain.

Vi är båda väldigt kreativa personer och ibland kan det gå ganska högljutt till när vi ska komma överens om hur vi ska tolka en ny doft. Vi har hett temperament båda två, men i slutändan brukar det bli ganska bra. Någonstans möts våra idéer och slutar i något som båda gillar”, har Simon Constantine förklarat för mig.

”Furze” är min absoluta favorit. Ärttörne, kokos och vanilj. Hawaii på flaska! 20 gram kostar 219 kr på Lush.se

Sakkim Girls är en orientalisk doft som får en på festhumör.
Sakkim Girls är en orientalisk doft som får en på festhumör.

”Sakkim Girls” innehåller frangipani, jasmin och tuberose och är tvåa på min lista.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda

Agneta Elmegård ingår i juryn för The James Dysons hållbarhetspris 2020

Följ på Bloglovin

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Lisa Andersson, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB