Startsida / Inlägg

Mikroalger, maskrosor och polyfenoler: Prisbelönta nyheter från naturen

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Mikroalger, maskrosor och polyfenoler.

Varje år utser skönhets- och ingrediensmässan In-cosmetics ett Innovation Zone Best Ingredient Award. Det är nya innovativa och högteknologiska produkter/ingredienser inom hud- och hårvård som belönas. 2013 är inget undantag och glädjande nog händer det en hel del inom forskningen åt det mer naturliga hållet. Om det kommer att revolutionera våra hudvårdsrutiner framöver återstår att se!

Alger kommer att revolutionera hårvården framöver.
Alger kommer att revolutionera hårvården framöver.

Följande kan vi se fram emot i produkter framöver

Mikroalger för håret

De senaste åren har algerna varit i fokus som mjukgörare ingrediens. Nu har det forskats fram en mikroalg som ska förhindra hårbortfall och få åldrande hår att bete sig ungdomligt igen och ge en ny känsla åt strävt hår. Algen odlas på ett hållbart sätt.

Maskrosor. Ogräs mot utsläpp.
Maskrosor. Ogräs mot utsläpp.

Maskrosor mot föroreningar

Nedsmutsning av luften, avgaser, ozon och mikropartiklar är skadliga för huden. Nu har forskare hittat en aktiv ingrediens i maskrosor som effektivt kan skydda huden och på så sätt minimera riskerna att slita ut huden med skadliga ämnen.

Kemikaliefri rakpermanent

Glöm Brazilian Blow out och liknande hårplattningsbehandlingar med cancerframkallande formaldehyd. Nu kommer det naturliga behandlingsmetoder som gör håret rakt – men utan kemikalier.

Photo-aging ett minne blott

Tack vare en banbrytande upptäckt av ett naturligt botaniskt derivat har forskare kunnat visa reduktion av UV-strålarnas negativa inverkan på huden. Formulan är helt växtbaserat framtaget.

Polyfenoler skyddar mot inflammationer i huden
Polyfenoler skyddar mot inflammationer i huden

Polyfenoler mot livlös hud

En 100 procent växtbaserad ingrediens rik på polyfenoler har visat sig förhindra rodnad i huden. Den förbättrar även mikrocirkulationen och stärker hudens kapillärer för starkare, mer ungdomlig hy.

När patentverken har gjort sitt kommer vi förhoppningsvis att se skönhetsprodukter med ovanstående innovationer ganska snart! Can’t wait.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB