Startsida / Inlägg

Testat: Blekande tandkräm som faktiskt funkar

av Petra Weiss

tandkrämTålamod, envishet – och 149 kronor. Ungefär det är det enda som behövs om du vill få vitare tänder.
Jag som alltid varit skeptisk mot blekande ”hemmaprodukter” måste nu backa ett steg och erkänna att det faktiskt finns sånt som funkar.

Efter en period med för mycket kaffe och ett och annat glas rödvin bestämde jag mig för att testa Dentways tandkräm, Professional Whitening Toothpaste.

Dentway har funnits ett tag på marknaden och har ett gäng olika blekningsprodukter, men deras milda, blekande tandkräm är hyfsat ny och innehåller minimalt med slipmedel och bleker istället tänderna genom att lösa upp proteinhinnan som omger tänderna med Kalsiumperoxid och Natriumperborat.
Eftersom tandkrämen ska användas två gånger dagligen och resultat inte ses förrän två till tre veckor så är det här givetvis inte en snabbmetod inför festen, men har man inte bråttom är det här ett klart godtagbart alternativ till blekningarna hos tandläkaren.

Det tog kanske tre veckor innan jag verkligen började se skillnad och efter fem veckor var i princip alla gamla fläckar borta. Eller åtminstone ett par nyanser ljusare! Visst milt obehag kändes efter fem veckor, ungefär som att tänderna hade ”tröttnat” på tandkrämen och tandköttet var en smula ömt, men det försvann så snart jag slutat borsta med tandkrämen.

Nu använder jag den bara då och då, och jag hyser goda förhoppningar att jag kommer få behålla både den ljusa nyansen och tänderna under resten av sommaren. Faktiskt så goda förhoppningar att jag inte kommer tveka att använda den igen om jag behöver. Priset är blygsamma 149 kronor och den håller i flera veckor.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd spf sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Nils Höglander, Paula Westerberg och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB