Startsida / Inlägg

Halvyllesvensken Mikael Kors släpper ny parfym och öppnar butik i Stockholm

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Ta en titt på Michael Kors som egentligen heter Karl Andersson
Ta en titt på Michael Kors som egentligen skulle hetat Karl Andersson i resten av sitt liv

Skulle du köpa en väska av den här mannen om det stod Karl Andersson Jr på den? Maybe not…

Skulle du köpa en väska som det stod Michael Kors på? Most likely!… Eller hur.

Jag vet inte om Michael Kors inte gillade sitt dopnamn eller ville klippa banden med Sverige, men när han var fem bast ändrade han sitt namn. Farsan var collegestudent från Sverige och hette Karl Andersson. När Michaels mamma, Joan, gifte om sig var Karl Andersson Junior fri att ta sig ett nytt förnamn också blev han lovad. Hmm. Så minikarl valde ett något flashigare namn: Michael David Kors. Och det kanske vi ska vara glada för, för Project Runaway-domaren säljer klockor och väskor i likadan takt som som tomteverkstaden tillverkar dockor i kalleankafabriken. Dessutom klär han hela Hollywoodeliten och familjen Obama. Karl blev Michael och resten är historia.

En MK-väska
En MK-väska

Hur som helst så väljer Michael Kors i dagarna att öppna sin första nordenbutik – i just Sverige och Stockholm. Han var här på hemligt besök i april 2012 för att kolla in läget på sin nya butik på Biblioteksgatan. Om han kan svenska? Toast skagen, är det enda som har satt sig i hans medvetande säger han i en intervju med svenska Elle.

Michael Kors lanserar sin make-up och parfym i Sverige i oktober
Michael Kors lanserar sin make-up och parfym i Sverige i oktober

Och parfymerna då? De lanseras i början på oktober. Återkommer då! Katjing.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd spf sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Mia Carron, Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB