Startsida / Inlägg

Världens minsta giraff lanserar snälla hudvårdsprodukter

av Petra Weiss

kokopoppooDe flesta som har barn känner till den mjuka, bitvänliga franska pip-giraffen Sophie. Hon är en av världens mest sålda bitleksak och ska vara helt fri från giftiga ämne och alltså supersäker att bita på – något som märkligt nog är lågt ifrån självklart (enligt tillverkarna) när man tittar på många andra bitleksaker.

sophie-the-giraffe-teetherBarnen till stjärnor som Tom Cruise, Madonna, Pink, Orlando Bloom och Naomi Watts har alla setts tugga på en Sophie, och nu kanske de också kommer smörjas in med Sophie. I dagarna lanserar nämligen Sophie La Girafe Cosmetics sin första hudvårdsserie under namnet Sophie le Girafe Baby.
Totalt släpps sex olika produkter, ett present- och ett provset i resestorlek. De sex produkterna är ansiktskräm, barriärkräm, body lotion, baby oil, bubble bath och hair & body wash.

Samtliga produkter är fria från GMO (genetiskt modifierade organismer), nanopartiklar, syntetiska parfymer eller färgämnen, animaliska ingredienser, ftalater, parabener, klor, natriumlauryletersulfat, metylisotiazolin triklosan, propylenglykol, benzobarbital, fenoxietanol och petrokemikalier. De är också fria från gluten, nötter, doftallergener och starka eteriska oljor.

Även om serien heter baby så är den också tänkt att funka lika bra för större barn och vuxna med känslig hud. Sophie le Girafe Baby har bara naturliga och rena produkter och är ecocertifierat eftersom 99,4 procent av ingredienserna är naturliga. Priserna ligger från 129-179 kronor. Du kan läsa mer om världens minsta och mest berömda giraff här.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Foundation Kate Moss L'Oréal Lancôme Lush MAC Cosmetics Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda

Agneta Elmegård ingår i juryn för The James Dysons hållbarhetspris 2020

Följ på Bloglovin

Senaste inläggen
 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori, Patric Hamsch
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB