Startsida / Inlägg

Fuktbomba bort fnaset

av Petra Weiss

Hydra__Floral__bakgrundFoto: Decleor

Vintern är tuff mot huden. Stark kyla, blåst och inomhusvärme gör den torr och grådaskig och det i sin tur gör att du lätt ser trött och härjad ut.
Men om du är extra snäll mot huden kan du få fram rosigheten och se frisk och fräsch ut på nolltid.

www_09-COLDCREAMgel_nett250ml-normalRengöring
Använd aldrig vanlig tvål, bara en mild rengöringskräm. Ge ansiktet en snäll peeling en gång varje vecka, eller varannan om du har ömtålig hud. Men var noga med att välja en peeling som är till för just ansiktet eftersom en kroppspeeling ofta har större korn. Använd gärna ansiktspeelingen även i dekolletaget där huden också är tunn.
Ha en fuktgivande ansiktsmask en gång i veckan. Om du är lite röd i ansiktet kan du använda en fuktmask som innehåller lugnande produkter som gurka eller kamomill. Tvätta inte ansiktet för ofta.

Produkter
Välj en kräm som passar för just din hud och inte en kräm som råkade vara på rea just då, det kan göra mer skada än nytta. Vintertid ska krämen vara lite fetare och ge extra fukt till huden. Nattkrämen kan vara ännu mer näringsrik. Applicera direkt efter rengöringen, när huden fortfarande är lite fuktig.
Om du tycker att det känns alltför kraftigt på dagtid kan du köra en lättare ansiktskräm dagtid och välja en lite fetare på natten, när huden vilar och återhämtar sig.
Angelique_night_balm15_mlKrämen du väljer måste skydda och kunna stå emot starkt vind och stark kyla och är du knastertorr – smörj in flera gånger om dagen, annars torkar den ut eftersom luftfuktigheten är lägre.
Ha alltid en separat ögonkräm, den tunna huden under ögonen kan annars se påsig ut av en alltför fet kräm.
Är det soligt ute och du åker skidor – använd alltid solskydd. Sitter du mycket framför datorn, skaffa en fuktspray. Om du vill få lite färg – använd en brun utan solkräm.

Elizabeth-Arden-Eight-Hour-Cream-1-lgnLäpparna
Läpparna far illa i köld och blåst och spricker och flagar. Smörj ofta med en bra läppkräm. Peela gärna läpparna försiktigt då och då. Slicka aldrig på läpparna, det gör bara läpparna ännu torrare. Läppkrämer med avocado och sheasmör är extra näringsrika.

Makeup
Använd inte för skarpa färger i makeupen vintertid om du inte vill se ut som ett stopptecken. Välj hellre mildare rosa, beiga, frostade toner. Var noga med att välja rätt nyans till din ansiktsfärg. Hoppas över pudret om du kan och dölj skavankerna med en concealer istället och det blanka med en T-Zon kräm.
Använd alltid en underlagskräm plus gärna en primer och din foundation ska vara fuktgivande för att slippa ”fnaset” i huden om du är torr.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Kristina Jeppsson, och Madelene Politis
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB