Startsida / Inlägg

Acadermiamässan 2014 handlar om intelligent hudvård

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
May Oteo är en av Initiativtagarna till skönhetsmässan Acadermia.
May Oteo är en av initiativtagarna till skönhetsmässan Acadermia.

 

Årets Acadermiamässa i Kista sätter i gång i helgen och jag fick en pratstund med anti-age experten May Otero som är en av grundarna till Acadermiamässan tillsammans med Catarina Pap de Pestény. Det pågår en massa spännande föreläsningar också. På söndag ska jag sitta med i en debatt som heter ”Våga Fråga”, på lilla scenen kl 12.00. I egenskap av rollen som skönhetsredaktör har jag genom åren fått många frågor som läsaren egentligen borde ha ställt till läkarna, plastikkirurgerna eller dermatologerna! Kom och lyssna vet ja!

 

Vad tycker du man ska man hålla utkik efter i år på mässan?

” Intelligent hudvård, vi har faktiskt hudvård som påstås kommunicera med våra celler och nervsystem och Babor med sin FoU chef Andrea Weber kommer att tala om det. Jag är lite kostfreak och äntligen har den fått sin rätta status och uppmärksamhet och nu pratas det väldigt mycket om. Kollagentillskott och här har vi både Collacen och Collagain från Kenkou. Våra seminarier här har har vi internationella ledande experter som kommer hit enbart för att tala på Acadermia och som konsument får annars aldrig en sådan möjlighet. Sen har vi Zoya ett kvalitetsnagellack och en av få som inte innehåller några gifter. Det är så mycket !”

 

Vad är nytt för i år?

”Vitaminer in i huden helt klart och här har har vi FILORGA – Vitamincoctails genom mesoterapi. Nytt är att vi inte är så rynkfixerade längre nu handlar det om att mjukna upp linjer och återskapa volym genom hudvård. Nu satsar vi på behandlingar som ger oss ”Glow”, frisk och vacker hy!”

 

Vad skiljer den här skönhetsmässan från andra i branschen?

”Vi har en vision med Acadermia som bottnar i min bakgrund som klinikägare, efter att ha jobbat så länge på insidan gör att vi kan handplocka våra utställare efter hur bra och seriösa de är. Och att vi skapar en mässa som vi själva skulle vilja gå på, det ska vara kul, lärorikt och inspirerande.”

 

Om man bara ska välja ett föredrag vilket ska man satsa på?

”Hmm, inte helt lätt men jag väljer att säga ”Våga Fråga!” Jag tycker att det är ett viktigt ämne som förtjänar uppmärksamhet och den hjälper oss skönhetskonsumenter att göra förnuftigare val. Vi måste börja ta ett större ansvar när vi väljer vissa typer av kosmetiska ingrepp som tex injektionsbehadlingar eller estetisk kirurgi. Ha ha och du är ju med i panelen!. Kom på det nu!”

 

Vad önskar du dig bäst av allt nu?

”En jättehärlig Acadermiamässa 2014 med massor av glada och skönhetsintresserade besökare”.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Lukas Jacobson, Hanna Lindström, Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB