Startsida / Inlägg

Designa din egen iskalla haute couture-svit på ICEHOTEL

av Petra Weiss

872a9e63434ea984_org

Har du alltid drömt om att få designa ditt eget hotell? Nu har du chansen.
Eller nästan i alla fall. Ishotellet i Jukkasjärvi erbjuder sina gäster att skräddarsy sin egen drömsvit tillsammans med hotellets designers för en upplevelse i haute couture-stil.
Men smakar det så kostar det. Sviten blir en av de absolut dyraste i världen någonsin, med en prislapp på 1 485 000 kronor…

– Med den här typen av svit vill vi ge gäster tillfälle att uttrycka sina designidéer och experimentera med is som konstmaterial på det sätt som bäst passar dem. Vi har sett att skapa något förgängligt släpper loss kreativiteten hos människor och det vill vi dela med våra gäster. Sen är det ju ett sätt att skapa en verkligt personlig upplevelse till något speciellt tillfälle, säger Arne Bergh, konstnärlig ledare på ICEHOTEL.

En fördel att Icehotel är gjort av snö och is, med andra ord.Sviterna, precis som själva ICEHOTEL, byggs i Torneälvsis och all konst är  skulpterad för hand. Eftersom Torneälven är en av Europas sista outbyggda älvar och fri från föroreningar har den en klarhet som gör att man ser rakt igenom de metertjocka isblocken som skördas ur älven, vilket gör att det är tur att man inte sover näck…

Varje svit skapas exklusivt för beställaren och efter gästens vistelse lämnas sviten att återgå till älven i vårsolen. Som minne får man en liten butelj med smältvattnet, ritningarna och fotografier.

Totalpriset för en designad issvit är alltså 1 485 000 kronor, vilket gör att det blir en av de dyraste sviterna i världen. Enligt en undersökning publicerad av CNN kostar världens dyraste hotellrum drygt 419 000 kronor (65 000 dollar). En del av intäkten kommer att gå till miljöarbetet i Östersjön.

Sugen på en iskall, kreativ vistelse 200 kilometer norr om Polcirkeln? Du kan boka vistelsen här och bo i issviten fram till mars.

813a5cf65edb7551_org ac060cb45ef93799_orgFoto: ICEHOTEL

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda

Agneta Elmegård ingår i juryn för The James Dysons hållbarhetspris 2020

Följ på Bloglovin

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Nils Höglander, Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB