Startsida / Inlägg

The Body Shop hjälper dig att fira din kvinnliga förebild

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
The Body Shop har sedan starten för 35 år sedan varit engagerad i kvinnors rätt till självständighet och medbestämmande
The Body Shop har sedan starten för 35 år sedan varit engagerad i kvinnors rätt till självständighet och medbestämmande

Om en vecka är det internationella kvinnodagen. Det brittiska skönhetsmärket The Body Shop har inför denna angelägenhet tagit fram en tävling där du själv kan nominera en stark kvinna i din närhet som du tycker är värd att uppmärksamma. På sin nystartade portal beautywithheart.se kan du läsa mer om tävlingen som pågår till och med den 8 mars. Du kan även gå in i din lokala butik och lämna din nominering där. Den internationella kvinnodagen har funnits nästan lika länge som The Bodyshop. 1968 startade initiativet  att fira en internationell kvinnodag av Förenta Nationerna.

I helgen, på Daisy Beautys läsarkryssning med Silja Line, träffade jag The Body Shops kommunikationsansvarige; Helena Hansson. Förutom att hon berättade om deras läppstiftsnyhet (som innehåller ingredienser som stödjer kvinnokollektiv och Fairtradehandel) berättade hon också om att sajtsatsningen beautywithheartportalen är tänkt att vara en samlingsplats för oss beautynördar som gillar att engagemang och skönhet går hand i hand.

Plattformen är tänkt att spegla The Body Shops syn på skönhet som ju inte bara handlar om att se bra ut, utan också må bra på insidan och att kunna göra något bra genom att använda deras produkter.

The Body Shop lanserar nya läppstift i vår. The cool crush
The Body Shop lanserar nya läppstift i vår. The colour crush

– Vi vill att portalen ska vara en naturlig social samlingsplats för våra kunder där man får följa med bakom kulisserna på The Body Shop. Man kommer att kunna läsa spännande artiklar, ta del av makeupguider, filmer, intervjuer, bloggar, omvärldsbevakning våra olika projekt och mycket mycket mer. Vi kommer också att  bjuda in våra besökare att kommentera spännande nyheter och tycka till om vårt dagliga arbete, förklarar Helena Hansson.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd spf sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Nils Höglander, Paula Westerberg och Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB