Startsida / Inlägg

Chanel avslöjar sin Cruise Collection på privatö i Dubai

av Petra Weiss

chanel-spring-summer-2014-haute-couture-backstage-01Ur Spring-Summer kollektionen 2014. Foto: Chanel

När Chanel slår på stort, då slår de på STORT. Eller vad sägs om nästan 18 miljoner kronor – på en kväll?
Den 13 maj ska det franska modehuset visa upp sin Cruise collection för 2014-15 och hittills har planerna för den extravaganta kvällen hållits hemliga, men nu har det avslöjats att visningen ska hållas på en privat ö utanför Dubais kust.

Enligt Arabian Business heter ön Al M.Woszek Rap och ligger strax utanför Jumeriah Beach Park. Modeikonen Karl Lagerfeld själv planerar att göra storstilad entré till ön på kvällen.

– Förutom att vara en viktig knutpunkt för vår modeverksamhet i Mellanöstern, valde vi Dubai eftersom Dubai inspirerar till resor och väcker den sanna andan av Cruise. Föreställningen vi kommer att hålla i staden den 13 maj i närvaro av Karl Lagerfeld, kommer att vara en unik händelse som kommer att tillfredsställa allmänhetens fantasi kring vårt varumärke, meddelade Chanels vd Bruno Pavlovsky i februari.

Sedan år 2000 har Chanel valt olika platser i världen för sin Cruise-debut, bland annat Paris, New York, Los Angeles, Miami, Venice, Saint Tropez, Cap d’Antibes, Versailles, och Singapore och gästerna brukar vara en exklusivt utvald skara.

Sheik Zayed RoadShejk Zayed Road i Dubai.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Elvira S. Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB