Startsida / Inlägg

Mode- och skönhetsbloggaren Alice Ferraz intar Stockholm

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Alice Ferraz är Brasiliens största modebloggerska med 4.4 miljoner följare. Nu är hon i Stockholm för att spana in svenska modemärken.
Alice Ferraz är Brasiliens största modebloggerska med 4.4 miljoner följare. Nu är hon i Stockholm för att spana in svenska modemärken.   Foto: Agneta Elmegård

I dag träffade jag Brasiliens största modebloggare Alice Ferraz för en intervju åt Theyouway. Här är et axplock ur intervjun!

Hallå där Alice Ferraz. Vem är du?
– Jag är en modebloggare från Brasilien som är gift och har en son på 18 år. Jag älskar brasilianskt mode och har startat en bloggportal som heter F*hits.

Du har 4.4 miljoner följare på din modeblogg www.blogdaaliceferraz.com.br och är en enorm modemagnat i ditt land. Vad är hemligheten?
Man får inte glömma att Brasilien är ett stort land. Det är lika stort som hela Europa så vi har ett stort underlag av läsare. Anledningen till att jag började modeblogga var för att jag ville visa att lite äldre kvinnor, jag är 44 år, också kan vara fashionabla. Jag är väldigt personlig i min blogg och visar på olika sätt att klä sig. Jag vill visa ett märkes DNA.

Du startade modecommunityn F*hits för fyra år sedan? Vad är det för någonting?
– Det är en plattform för unga mode- och skönhetsbloggare som är samlade under en enda stor portal där de får draghjälp av varandra. Just nu är det 28 bloggare som totalt har 12 miljoner träffar i månaden varav 9 miljoner unika.

 

 

Alice Ferraz bär en kjol från Pats Pats, top och jacka är från NK (Nathalie Klein). Skor Mayla. väska Givenchy
Alice Ferraz bär en kjol från Pats Pats, top och jacka är från NK (Nathalie Klein). Skor Mayla. väska Givenchy

Får du mycket kläder skickade till dig?
– Ja hela tiden men jag har friheten att välja vad jag själv har på mig. Alla som befinner sig i beauty- och modevärlden får saker skickade till sig hela tiden. Men det styr mig inte och ingen kan göra påtryckningar på mig för att jag ska visa just deras märken. Det är det som är så härligt med att blogga. Du väljer att visa det du gillar bäst.

Vilka är dina favoritmärken?
– Triya, Tigress, Pats pats och NK (Nathalie Klein). Handväska? Just nu är jag väldigt inne på Givenchy. Väskor är en värld för sig! Av internationella modeskapare är jag väldigt förtjust i Stella McCartney. Bland skönhetsmärken är det Granado som gör Phebo och Caudalie som är mina favoriter.

 

 

På Stockholm Market i Stockholm kommer 8 Braslilanska modemärken och Brasiliens största skönhetsmärke Granado att säljas
På Stockholm Market i Stockholm kommer 8 Braslilanska modemärken och Brasiliens största skönhetsmärke Granado att säljas

Hur skulle du vilja beskriva den svenska modescenen?
– Sparsmakat. Coolt och fräscht. I går hade jag på mig en guldjacka och förstod genast att det kanske var för mycket för er svenskar. I Brasilien skulle ingen reagera, ha ha.

Och den brasilianska modescenen?
– Färglatt. Coolt och fräscht, ha ha. Ni kan själv kolla in de bästa brasilianska modemärkena på Stockholm Markets popupstore i Stockholm eller på Walmart.com/br där märkena säljs!

Granado som gör de berömda Phebotvålarna är ett av Brasiliens största och äldsta skönhetsmärken
Granado som gör de berömda Phebotvålarna är ett av Brasiliens största och äldsta skönhetsmärken

Vad har du för tips åt de som vill starta en modeblogg eller redan har en?
– Att det inte räcker med ”dagens outfit”. Dina följare måste få något mer. Du måste visa att du är nyfiken och genuint intresserad av mode. Jag är 44 år och fortfarande nyfiken. Jag får aldrig nog av mode och märkenas nya kollektioner. Jag älskar mode. Det är min passion. Det måste lysa igenom i ens blogg för det smittar av sig. Passion for fashion.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson , Jenny Åsell och Elvira S Barsotti
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB