Startsida / Inlägg

Efter mycket tissel och tassel är den här: My Burberry

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
My Burberry är modehusets nya doft som släpps i september 2014
My Burberry är modehusets nya doft som släpps i september 2014

Det anrika brittiska trenchcoatföretaget Burberry har en tendens att släppa eleganta parfymer. My Burberry är inget undantag. Skapad av parfymistan Francis Kurkdjian, som ligger bakom dofter som Acqua di Parmas kommande ”Iris Nobile”, de framgångsrika Carvendofterna och inte minst de flesta av hela huset Elie Saabs dofter, kan man ju inte misslyckas.
Kampanjen plåtad av Mario Testino frontas av Englands två mest hajpade modeller Kate Moss och Cara Delevingne. Inspirationen från märkets storsäljande trenchcoat är genomgående i färg och form när det kommer till flaconen. Trenchcoatbeige och korken… knappen i kappan. Finurligt.

Kate Moss och Cara Delevingne förevigade på en paarfymflaska av Ma rio testino
Kate Moss och Cara Delevingne förevigade på en paarfymflaska av Mario Testino

Doften på My Burberry då? Den ska påminna dig om när du vandrar i din trenchcoat genom Londons regntyngda gator och trädgårdarnas alla dofter kommer över dig. Det där strilande regnet du vet som fastnar i ögonfransarna men som inte är tillräckligt irriterande för att du ska skyla dig. Snarare friskt, upplivande och ibland med ett Mmm på slutet. Det där sista Mmm:et skapas av  luktärtorna.

Allt däremellan ger dig en förnimmelse av urban trädgård och det beror på kombinationen av citrus, damaskusrosor, patchouli, geranium, och KVITTEN. Jag älskar kvitten. Denna bortgömda hybrid mellan päron och äpple. Den vill jag hålla kvar. Thomas Burberry som startade märket 1879 ler säkert där uppe i himlen.

”Expensive, but very british…”

Pris från 525 kronor bland annat på eleven.se

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Emma Lindström och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB