Startsida / Inlägg

Katharine L’Heureux om Kahina Giving Beauty: ”Jag vill ge tillbaka”

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Kahina bodyserum är perfekt för en torr och stressad hur. Min klara favorit! Doftar gott gör den också!
Kahina bodyserum är perfekt för en torr och stressad hud. Min klara favorit! Doftar gott som av mild tjära gör den också! Vann pris  som bästa ekologiska produkt i Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2014.

Katharine L’Heureux är grundare till det ekologiska märket Kahina Giving Beauty och initiativtagare kvinnokoorporativprojektet ”women helping women” som du kan läsa om på kahina-givingbeauty.com

Katharine L’Heureux vad fick dig att besluta att göra skönhetsprodukter av arganolja?
”Innan jag grundade Kahina Giving Beauty, var jag runt 40 år och konsument av traditionell lyxig hudvård. Jagville göra en övergång till ekologisk hudvård men hade svårt att hitta produkter som verkligen fungerade och som fortfarande hade attraktiva förpackningar. När jag använt arganolja för första gången 2007 blev jag fast. Den är organiskt, den är naturligt och verkligen effektiv. Jagbestämde mig att skapa Kahina Giving Beauty eftersom jag såg ett tomrum på marknaden för ekologisk hudvård som fungerar. Arganolja är den ultimata produkten. Du kan använda det på så många områden: ansikte, kropp och hår. ”

Katharine L'Heureux1

Beskriv projektet Woman to Woman. Vad är det?

”Företagets och min filosofi handlar om att ge tillbaka – direkt. Del av våra vinster ges tillbaka till de kvinnor som arbetar för att extrahera arganoljan i Marocko. Vi finansierar en mängd olika projekt för att förbättra livet för kvinnor och hela samhället i deras områden. Vårt senaste projekt var exempelvis plantering arganträd i ett försök att fylla på utrotningshotade arganskogen. Vi planterade över 200 träd. Vi har finansierat flickors utbildning, gjort hälso-och sjukvårdsinsatser och ordnat tillgång till rent dricksvatten. Vi har även köpt får åt kvinnor; de använder ullen för att väva mattor som de säljer och tjänar pengar på. Denna inkomst sipprar ner till resten av koorporativet så att kvinnorna kan uppnå ett bättre liv för sig själv och sina familjer”.
Ditt ekologiska kroppserum Body Serum Fez har vunnit pris för bästa ekologisk produkt i Swedish Beauty &Cosmetics Awards. Vad betyder det för din skönhetslinje?

” Det är jättekul! Vi är så stolta och jag känner mig otroligt hedrad. Svenska folket har hög trovärdighet eftersom de är bekanta med så många skönhetmärken och produkter. Särskilt när det gäller ekologiska produkter. Utmärkelsen ger Kahina ett kvitto på att vi behövs här i Sverige”.

 

Katharine L'Heureux har startat en hjälporganisation för att säkra att arganoljan inte exploateras utan kommer de lokala kvinnorna till gagn
Katharine L’Heureux har startat en hjälporganisation för att säkra att arganoljan inte exploateras utan kommer de lokala kvinnorna till gagn

Vilken är din favorit produkt och varför?

”Jag älskar alla produkter och alla har sin individuella plats och syfte. Men en produkt som jag inte kan leva utan är Kahina arganolja. Jag använder det som eye make-up remover, som en anti age kräm till ansikte och händer och även i mitt hår som en återfuktande behandling”.

 

I hur många länder har du lanserat Kahina och varför är Sverige en viktig marknad för dig?

”Vi finns i 15 länder nu och växer hela tiden. Sverige är mycket avancerade när det gäller ekologiska produkter. De vet mycket om skönhet; Titta bara på er alla; Ni är så vackra allihopa!”

Argannöten är en av de mest hajpade ingredienserna i skönhetsprodukter just nu.
Argannöten är en av de mest hajpade ingredienserna i skönhetsprodukter just nu.

Vet mer!

Vem var Kahina?

Kahina var en berbisk nomadhövding och militär ledare för berberna i nuvarande Algeriet. Hon ledde motståndet mot den arabiska erövringen av Nordafrika vid 700-talets början.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Joel Holmgren, Aleksandra Wojcik och Vilma Stockvall
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB