Startsida / Inlägg

Magdalena Graafs bästa skönhetstips

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Bleka läppar och fokus på ögonen gäller för Magdalena Graaf  Foto: Sara Ringström
Bleka läppar och fokus på ögonen gäller för Magdalena Graaf Foto: Sara Ringström

Varje gång jag träffar Magdalena Graaf så slås jag av hennes felfria hy, de vackra dragen och hennes alltid lätt solkyssta look. Magdalena som till vardags är programledare på TV4 och driver en av Sveriges största bloggar, är aldrig översminkad och jag har aldrig någonsin sett henne i läppstift. Det är på sin höjd läppglans som gäller.

I princip har hon anammat  den nu så trendiga  no – makeup -looken! Fast redan för flera år sedan! Hur och vad gör hon för att behålla den här looken år efter år? Jag ställde frågan helt enkelt!

Vad gör du för att hålla huden i trim?
Ja vad ska jag säga, jag gör faktiskt inte så mycket. Jag gillar inte att sminka mig speciellt mycket, men jag har förstått att det är viktigt att ta hand om sin hud inte minst nu när jag blivit äldre. Jag gjorde nyligen en hudanalys i ansiktet och resultatet var att jag hade hy som en trettiofyraåring. Det är ju inte illa för en gammal solarietant som jag ha ha!”

Magdalena Graafs bästa skönhetstips:

1.Var noga med vad du stoppar i dig!

Skit i salt och kolhydrater. Jag tror inte att det är bra för huden med för mycket socker och salt. Har man tryckt i sig för mycket salt en kväll så vaknar man garanterat med påsar under ögonen. Jag försöker även undvika kolhydrater i perioder eftersom jag tycker att huden blir plufsig. Jag kör gärna soppor och lite enklare mat två dagar i veckan. Dåliga matvanor syns direkt på huden”.
2. Hitta hudvårdsrutiner som passar din hud:

”Just nu är jag helt inne på Shiseidos hudvård efter att ha analyserat huden hos en hudterapeut. Jag gillar konceptet kring Shiseido med olika steg och serum. Jag använder deras senaste serum som heter Ultimune Power Infusion Concentrate som bygger upp hudens immunförsvar. Jag är alldeles såld på den! Sedan jag började använda den ser jag stor skillnad på kvalitén i huden”, förklarar Magdalena Graaf.

Shiseidos hudvårdskoncept passar Magdalena
Shiseidos hudvårdskoncept passar Magdalena

3. Boosta huden med fukt.

”När jag känner att huden blivit fuktfattig och torr går jag i väg till en klinik och boostar huden med Restylaneinjektioner, det kallas för skinboost där man injicerar  lättflytande hyaluronsyra i huden. Det är inte samma sak som filler utan den här behandlingen ökar fukthalten i huden så att du få tillbaka lystern och spänsten i huden. Det håller i några månader och man märker stor skillnad i huden faktiskt”.

Några speciella sminkfavoriter då?

Nej faktiskt inte. Mascara, ibland någon lätt foundation och läppglans. Thats it.

Magdalena Graaf blir mejkad av Aftonbladets Makeupartist Anna Göransson- Foto: Agneta Emegård
Magdalena Graaf blir mejkad av Aftonbladets makeupartist Anna Göransson. Foto: Agneta Elmegård

 

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Jenny Åsell
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB