Startsida / Inlägg

Maybelline fyller 100 år 2015

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Några av Maybellines första askar innehöll kakmascara som blev startskottet för en hundarårig succé
Några av Maybellines första askar innehöll kakmascara som blev startskottet för en hundarårig succé

Nyss firades Lancomes 80-årsdag med pompa och ståt på det franska residenset på Östermalm. Nu är det Lancomes och L’Oreals dotterföretag Maybelline som ska firas av. Och det med besked. Det amerikanskfödda företaget Maybelline fyller nämligen jämt i år. I 100 år har skönhetsföretaget sålt skönhetsrelaterade produkter för miljarder runt hela jordklotet.

Redan i januari firades hundraåringen med en storslagen visning i Berlin under Mercedes Benz Fashion week i Tyskland. I Sverige väntar en mer modest uppmärksamhet med ett boksläpp av det omfattande verket ”100 000 years of beauty” som består av fem volymer och skriven av 35 författare i 300 länder.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet Kate Moss L'Oréal Lancôme Lush MAC Cosmetics Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda

Agneta Elmegård ingår i juryn för The James Dysons hållbarhetspris 2020

Följ på Bloglovin

 • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB