Startsida / Inlägg

Svenska Depend lanserar världens första nagelvårdande nagellack – O2

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Om två veckor släpps det nya lacket som låter nageln andas
Om två veckor släpps det nya lacket som låter nageln andas

Sitter på Daisybeautys årliga skönhetskonferens och lyssnar på Beatrice Gull som är säljansvarig på halländska Depend. Hon berättar att deras kemister nu lyckats fnula till formuleringarna på nagellacken så pass att deras nya, O2-lack, låter nageln andas.

Kort beskrivet blir nagellacket mer transparent när det kommer till genomsläppet av syre ner till nagelbädden (inte färgen, pigmentet håller som vanligt). Kemisten kom fram till i ett test, (där man lade en film med nya nagellacket där man tryckte ner syremolekyler under tryck i ett slutet system och kväve under tryck från botten), att genomsläppet av syre till nageln ökade med 30 procent.

Vad ska detta vara bra för?

Är detta sant så är det ju en revolution. Nageln mår bättre på sikt om det får syre. Hur bra mår håret av att täckas in i plast? Depend har tagit patent på det här. Jag skulle vilja säga att det här nog är världens första nagelvårdande nagellack. Svenskt, närproducerat. Nagellacken görs i fabrikerna i Halmstad. 5-free. Behöver jag säga mer?

Även ny smart märkning för täckningsgraden. introduceras också. En fullmåne eller halvmåne. Smart.

– Hur många gånger har man inte kommit hem med ett snyggt nagellack som man köpt och upptäcker att det inte är täckande eller ser ut helt annorlunda ut på nageln, kommenterar Beatrice Gull.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd spf sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Elin Wieslander, Frida Westergård och Marlon Appelgren
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB