Startsida / Inlägg

En Carlsberg till håret – tack!

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Malt, jäst och humle stärker håret sägs det!
Malt, jäst och humle stärker håret sägs det!

Hade det varit 1 april hade jag nog varit tveksam att posta det här. Men nej, det är inget aprilskämt. Den danska öljätten Carlsberg ger sig in i beautyvärlden och satsar på hårvård, Beer beauty! Varför inte? Enda gången du blir snygg av en bira förmodligen!
Jäst, humle och malt innehåller bland annat B-vitaminer som är nyttiga och stärkande för håret. Carlsbergs laboratorium har jobbat tillsammans med det danska skönhetsmärket Urtegaarden och gett produkterna namnet Beer Beauty.

Ölet har frystorkats till ett pulver och sedan mixats med ekologiska ingredienser för att skapa en unik serie produkter. Varje flaska innehåller en halv liter Carlsberg-öl.
Vi har såklart alltid vetat att öl är världens bästa dryck, och när vi dessutom insåg att ingredienserna har en välgörande inverkan på hud och hår var vi tvungna att testa. Vår nya skönhetsserie Beer Beauty både doftar gott och är mjukgörande”, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.

Carlsberg Beer Beauty släpps i en limiterad upplaga i dag den 18 juni, på Royal Barbershop i Vasastan, Stockholm.  Då finns ett begränsat antal produkter tillgängliga för 475 kr (per set om tre) Vid behandling på Royal Barbershop får man även en valfri produkt från Beer Beauty på köpet (så länge lagret räcker). 

” Carlsberg Beer Beauty är en riktigt häftig idé och vi på Royal Barbershop är fantastiskt glada att få vara med och lansera serien! Tänka sig att malt, humle, jäst och vatten är en så bra kombination även vad gäller hår- och hudvår”, säger Tobias ”Big T” Olsen, barberare och ägare av Royal Barbershop i ett pressmeddelande.

Carlsberg Beer Beauty finns att köpa på www.thirstforgreat.com.

Carlsberg Beer Beauty består av:

 • Carlsberg Beer Beauty Schampo
 • Carlsberg Beer Beauty Conditioner
 • Carlsberg Beer Beauty Body lotion

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB