Startsida / Inlägg

Hängig? Här är några bakiskurer du kan testa!

av Petra Weiss

Känner du dig lite… däven idag? Inte riktigt lika fantastiskt snygg idag som igår?
Du har säkert testat några av de mer klassiska kurerna, som fet mat, vätskeersättning och värktabletter.
Men det finns några till.
Här är några av världens kanske märkligaste bakiskurer.

kokos3Kokosvatten
I Bangladesh har man sedan urminnes tider varit övertygade om att kokosvatten är det absolut bästa sättet att kurera en baksmälla. Idag är forskarna lite oense om huruvida det hjälper eller inte men en del hävdar att kokosvattnet håller kroppen mer återfuktad.

Fårlungor
Det är oklart om grekerna fortfarande ägnar sig åt detta, men i antika Grekland mumsade de på fårlunga och uggleägg. Mums!

paron-packham-klass1Päron
Australiensiska forskare vid CSIRO, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation, menar att man inte ska fokusera på en kur mot baksmälla – istället ska man förebygga genom att dricka 220 ml koreansk päronjuice innan man börjar dricka starkare saker. Päronjuicen speedar upp metabolismen och bryter ner alkoholen snabbare, menar CSIRO. Att mumsa päron dagen efter hjälper dock föga tyvärr.

Våt sand
Nej du ska inte käka sanden – du ska däremot begravas i den upp till nacken. Och den ska vara våt. Eftersom irland inte direkt är något tropiskt ställe, så betyder det alltså att det handlar om kall, våt sand. Det borde rimligen ta bort fokusen från baksmällan?

287518.500x0Kaffe
Italienarna älskar sitt kaffe – så även dagen efter. Men då ska det vara en riktigt stark espresso, vilket de anser minska huvudvärken från allt det roliga kvällen innan.

Tjurpenisar
Sugen? Trodde kanske inte det. Men på Sicilien tycker de i alla fall att en torkad tjurpenis är den absoluta toppmetoden för att bota baksmällan. Vad man gör med den? Tuggar på den såklart! Den ska samtidigt gör dig mer attraktiv, något som oftast behövs dagen efter en fest…

blodpudding-utan-socker-500g-geas-1578909153Blodpudding/Blodkorv
Det finns visserligen inga bevis, men åtskilliga kulturer världen runt svär på att det hjälper, så varför inte testa?

Fårögon
Mongoliets bästa knep är inget för mesar! Häll bara upp ett glas tomatjuice och mixa i ett par fårögon så mår du finfint sen!

DMGPrairie Oyster
Fattar att du inte äs så sugen på en drink just nu, men en Prairie Oyster kan kanske slinka ner? Bokstavligt talat då, eftersom drinken består av råa ägg, Worcestersås, het chilisås och salt och peppar. Det amerikanska uppfinningen ska, enligt amerikanarna göra underverk.

Voodoo
Du vet hur man ibland skulle vilja kasta datorn i väggen när den inte funkar, krossa TV:n när den hakar upp sig och sparka på bildäcken när den inte startar? Man TÄNKER att man vill det men gör det inte. Oftast. Nåväl på Haiti skrider de till handling och sticker 13 svarta nålar i korken till den flaska sprit som orsakade baksmällan. Det här kan orsaka problem om du inte kommer ihåg vad du drack. Eller var.

lime

Lime
Även Puerto Ricanerna tror på förberedelser inför en blöt kväll och för att må så bra som möjligt dagen efter gnuggar de en lime under armhålan till armen som ska hålla i drinken. Verkar vettigt!

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Niklas Gustafsson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB