Startsida / Inlägg

Reserol – ny svensk uppfinning förbättrar hyn

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Vad kan en bit brunalg från Norge indränkt i resveratrol göra för hyn? Ganska mycket, om man ska tro på på Magnus Nilsson Vall som sade upp sig från ett etablerat jobb för att satsa heltid på de här små rackarna som man låter smälta i gummen, i så kallad functional film technology (FFT).
Uppfinningen är svensk men i sig är den egentligen inte ny utan bygger på att slemhinnorna i munnen effektivt tar upp ämnena i filmen utan att passera magen och tarmkanalen. Detta gör att ämnet tas upp mycket bättre av kroppen än exempelvis innehåll i tabletter gör, förklarar Magnus.

Magnus Nilsson Vall berättar att filmtekniken är utvecklad i Sverige och tillverkas i fabriker i Arninge
Magnus Nilsson Vall berättar att filmtekniken är utvecklad i Sverige och Reserol tillverkas i fabriker i Arninge utanför Stockholm

Det hela började egentligen som en uppfinning eller substitut för nikotinplåster.I flera europeiska länder säljs fyrkanterna indränkta i nikotin över disk men i Sverige har vi strängare läkemedelslagar och det var på den vägen som Magnus Nilsson Vall förstod att istället satsa på ett väldokumenterat hudförbättrande ämne – resveratrol. Resultatet blev Reserol.
Det finns många studier som berättar om nyttan med resveratrol och hur det påverkar huden. Vi håller på att göra egna studier för att verifiera effekten av filmerna, men de försökspersoner som testat hittills berättar om att de upplever att kråksparkarna kring ögonen blir färre och hur huden får ny lyster. En annan bieffekt är att de känner sig piggare och det beror sannolikt på att resveratrol dämpar inflammationer i kroppen., berättar Nilsson Vall.

FFT är skyddad av ett antal globala patent. I Sverige marknadsförs Reserol av Nutrinovate AB. En månads förbrukning ligger strax under tusenlappen.
FFT är skyddad av ett antal globala patent. I Sverige marknadsförs Reserol av Nutrinovate AB. En månads förbrukning ligger strax under tusenlappen.

 

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

Apoteket AB har nominerat vår egen Agneta Elmegård som 'Årets skönhetsskribent 2015'!
Apoteket AB nominerade 2015 Agneta Elmegård till 'Årets skönhetsskribent'!

Agneta Elmegård Alla hjärtans dag Clinique ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Face Stockholm Gwyneth Paltrow Kate Moss L'Oréal Lancôme Lush MAC Cosmetics nagellack nischparfym Rosa Bandet solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda

Följ på Bloglovin

 • Tjänstgörande redaktörer: Erik Melin och Anna-Cajsa Torkelsson
 • Tf chefredaktör och vd: Lena K Samuelsson
 • Tf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Håkan Andreasson
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB