Startsida / Inlägg

Reserol – ny svensk uppfinning förbättrar hyn

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

Vad kan en bit brunalg från Norge indränkt i resveratrol göra för hyn? Ganska mycket, om man ska tro på på Magnus Nilsson Vall som sade upp sig från ett etablerat jobb för att satsa heltid på de här små rackarna som man låter smälta i gummen, i så kallad functional film technology (FFT).
Uppfinningen är svensk men i sig är den egentligen inte ny utan bygger på att slemhinnorna i munnen effektivt tar upp ämnena i filmen utan att passera magen och tarmkanalen. Detta gör att ämnet tas upp mycket bättre av kroppen än exempelvis innehåll i tabletter gör, förklarar Magnus.

Magnus Nilsson Vall berättar att filmtekniken är utvecklad i Sverige och tillverkas i fabriker i Arninge
Magnus Nilsson Vall berättar att filmtekniken är utvecklad i Sverige och Reserol tillverkas i fabriker i Arninge utanför Stockholm

Det hela började egentligen som en uppfinning eller substitut för nikotinplåster.I flera europeiska länder säljs fyrkanterna indränkta i nikotin över disk men i Sverige har vi strängare läkemedelslagar och det var på den vägen som Magnus Nilsson Vall förstod att istället satsa på ett väldokumenterat hudförbättrande ämne – resveratrol. Resultatet blev Reserol.
Det finns många studier som berättar om nyttan med resveratrol och hur det påverkar huden. Vi håller på att göra egna studier för att verifiera effekten av filmerna, men de försökspersoner som testat hittills berättar om att de upplever att kråksparkarna kring ögonen blir färre och hur huden får ny lyster. En annan bieffekt är att de känner sig piggare och det beror sannolikt på att resveratrol dämpar inflammationer i kroppen., berättar Nilsson Vall.

FFT är skyddad av ett antal globala patent. I Sverige marknadsförs Reserol av Nutrinovate AB. En månads förbrukning ligger strax under tusenlappen.
FFT är skyddad av ett antal globala patent. I Sverige marknadsförs Reserol av Nutrinovate AB. En månads förbrukning ligger strax under tusenlappen.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Jennifer Snårbacka och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB