Startsida / Inlägg

Testat: Filorga nålning

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Filorgas nålningsteknik skiljer sig aningen från andra nålningstekniker jag testat
Filorgas nålningsteknik skiljer sig aningen från andra nålningstekniker jag testat. Serumet som appliceras innehåller sk. NCTF – vitamincoctail som förutom vitaminer, aminosyror, mineraler och enzymer innehåller aktiva ingredienser och hyaluronsyra.

Jag börjar bli expert på nålning vid det här laget. Jag har testat ett otal olika system och de varierar aningen i hur terapeuten använder verktyget och rullen, men resultatet är genomgående väldigt resultatinriktat. Jag är ett stort fan av nålning eftersom jag tycker att slutresultaten blir fantastiska. Inget blod (om du inte vill) inget kladdande och ingen upphettande laser.

Filorga har nyligen uppdaterat hela sin professionella serie så att den har blivit mer verksam och potent. Grundfilosofin med mesoterapi finns kvar där man boostar huden med hyaluronsyror, enzymer och vitaminer för att få de bästa förutsättningar för huden, förklarar hudterapeuten Erika Tapper.

Det som skiljer Filorgaterapeuternas arbetssätt från andra nålningsbehandlingar jag gjort är att rullverktyget rullas flera gånger , med olika tryck, på samma ställe. Alltså inte långa systematiska drag utan kortare helt enkelt.

Det är för att stimulera huden och göra huden mer mottaglig för serumet (läs fler hål! min anmärkning). Det finns olika serum för olika tillstånd eller önskemål, förklarar Erika.

Skärmavbild 2016-05-16 kl. 13.56.10
Filorga har två typer av needling behandlingar, meso-needling som utförs med roller och 600 nålar samt micro-needling som utförs med en microneedlingpenna. Båda metoderna är lika effektiva och behandlingen tar ca 45min. Priset på Filorgas behandlingar är något högre än andra needlingmetoder pågrund av den patenterade NCTF lösningen som används under behandlingen.

Testprotokoll

Namn på behandlingen: Filorga meso nålning

Typ av behandling? Traditionell nålning med rullverktyg och nålar av kirurgiskt stål i steril miljö.

Stället jag testade på heter: City Skin by Filorga i Vasastan, Stockholm

Så går behandlingen till: Huden rengörs noggrant och desinficeras. Sedan förs rullen med korta stråk över huden samtidgt som hudterapeuten masserar in NCTF som är en vitaminlösning som består av hyaluronsyra och 53 aktiva ingredienser, vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer. Behandlingen avslutas med en kylande mask som dämpar rodnaden i huden.

Tidsåtgång: ca 60 minuter.

Kostnad: 1900 kronor (kur på 3-5 ggr rekommenderas)

Bedömning: Det här är ingen skön behandling. Men det är ingen nålningsbehandlingsmetod oavsett system. Men…den är väldigt effektiv. Efter två dagar kändes huden torr och stram, men efter två tre veckor blev huden strålande och porstorleken hade minskat drastisk. Hudpigmenteringarna hade också blivit jämnare. Ett minus dock för det höga priset. Det finns andra system som de konkurrerar med som kostar mindre men med likvärdiga resultat.

Efter nålbehandlingen får man ligga med en lugnande mask indränkt i hyaluronsyra,
 Behandlingen avslutas med Anti-age Biocellulose mask – återfuktande och lugnande. Du kan lugnt gå till jobbet efter en nålningsbehandling.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB