Startsida / Inlägg

Mr Smith – cool hårvisning i Tändstickspalatset

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
mrsmith-8
Freda Rossidis från Australien är Creative Director på Mr Smith (till höger). Ett high end hårvårdsmärke som är framtaget av hennes son David Justin . I går var Freda på besök i Stockholm och Tändstickspalatset för att visa några av de senaste catwalklookerna för en exklusiv skara.

I går var jag på en spännande hårvisning med märket Mr Smith på Tändstickspalatset. Det var Sustainable Works som lyckats få dit en av de mest renomerade hårkreatörerna just nu, Freda Rossidis och hennes partner in crime, Helen Reavy, för att visa vad de skapat åt de mest exklusiva designmärkena i världen.

Just nu är hela världens catwalkscener deras arbetsplats och innan Freda Rossidis skulle dra från de Europeiska modeveckorna hem till Australien så gjorde hon ett stopp i Stockholm där hon berättade om sitt arbete – behind the scenes. Och Freda jobbar inte med kattskit. Hon har i flera år arbetat för Chanels visningar, Hermés, Tom Ford, Givenchy, Burberry och Issey Miyake, bara för att nämna några designernamn.

Hårstylisten Helen Reavy jobbar på de största och coolaste visningarna tillsammans med Freda Rossidis och hon berättar att de inspireras mycket av 80-och 90-talet i sin styling till catwalkvisningarna.
Hårstylisten Helen Reavy jobbar på de största och coolaste visningarna tillsammans med Freda Rossidis och hon berättar att de inspireras mycket av 80-och 90-talet i sin styling till årets modeveckor. ”Långa hår och odefonierad lockar är fortfarande stort, säger hon. En naturlig look med tajt slick närmast huvudet och lösa lockar längre ut vid axlarna

Den coolaste visningen är helt tveklöst Chanels visningar. Det är hela grejjen från att stiga upp klockan fem på morgonen, till visningens slut. Det går inte att beskriva hur coolt det är. Och Karl Lagerfelt är högst närvarande i varje liten detalj. I år var looken väldigt feminin, med flätor och band i håret”, förklarar Freda Rossidis för mig.

Screenshot från Chanels visning i Paris där modellerna togs om hand av Freda Rossidis. som använde ”mest Mr Smiths saltspray och Mr Smiths foundation på modellerna
Screenshot från Chanels visning i Paris där modellerna togs om hand av Freda Rossidis. som använde ”mest Mr Smiths saltspray och Mr Smiths foundation på modellerna. Fron Vogues hemsida
Mrsmith1-01-5

Spännande var looken som Helen Reavy visade från Guccis visning i Milano, där Helen visade en speciell fönteknik för att runda in håret nära axlarna.

”Jag torkar modellens hår genom ett nät så att det formas som jag önskar det. Luggen är en ditsatt fejklugg. Guccis visning var väldigt nyskapande och liknade ingenting jag gjort förrut. Den kändes mycket speciell”, berättade Helen Reavy.

Guccis visning spring 17 i Milano där Helen Reavy gjorde modellernas hår. Foto: Getty
Guccis visning spring 17 i Milano där Helen Reavy gjorde modellernas hår. Foto: Getty
Slickat hår gällde på Givenchys visningar. Det var simpel, coolt och minimalistiskt, ”Glansen får jag genom att måla på Mr Smiths foundation i flera lager”, berättar Freda
Slickat hår gällde på Givenchys visningar. Det var simpel, coolt och minimalistiskt, ”Glansen får jag genom att måla på Mr Smiths foundation i flera lager”, berättar Freda
AElmegaard_Day1-01-6
MIn favoritlook för kvällen var den som Helen Reavy gjorde från Issey Miyake-visningarna där hon satte in en lös ponytail på tvären och använde en rakapparat för att definiera längderna.
Från Issey Miyake -visningen i Paris som Helen gjorde. Foto från Vogue
Från Issey Miyake -visningen i Paris som Helen gjorde. Foto från Vogue

Jag har tidigare skrivit om Mr Smith som är ett märke som jag gillar väldigt mycket. De har en utalad etisk profil och jobbar mycket med sustainability. Jag passade på att fråga vad Freda tycker om sin sons märke.

Jag vill inte ta någon credd från min son överhuvudtaget. Det är helt och hållet hans märke, men det är klart att han har fått mycket gratis i blodet eftersom jag , sedan han var liten, haft med honom på visningar. Jag ger honom bara indikationer på vilken typ av produkter som jag behöver för att skapa de olika lokkerna. Jag älskar Mr Smith saltsprayen och foundation. Det som är bra med Mr Smiths produkter är att man kan lägga dem i flera lager utan att håret känns preparerat”, berättar hon.

I går var det också världspremiär på Mr Smiths nya mask som innehåller mangosmör, frankincence och marulaolja. Mums
I går var det också världspremiär på Mr Smiths nya mask som innehåller mangosmör, frankincence och marulaolja. Mums även för veganer!

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Sephora solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda

Agneta Elmegård ingår i juryn för The James Dysons hållbarhetspris 2020

Följ på Bloglovin

 • Tjänstgörande redaktör: Lina Thorén, Lisa Andersson, Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB