Startsida / Inlägg

Sniph i exklusivt samarbete med tyska Biehl

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Biehl + Sniph = Sant
Biehl + Sniph = Sant. Under oktober månad kan svenska parfymvirtuoser bekanta sig med det tyska parfymhuset Biehl Parfumkunstwerke.  Bild från Sniph

Jag har väntat på att det skulle komma. NU har det hänt.  Den svenska parfymprenumerationstjänsten Sniph inleder ett unikt samarbete med det tyska parfymnischmärket Biehl Parfumkunstwerke från Berlin.

Det är roligt för just Biehl och Frau Tonis är två tyska nischparfymsfabrikörer från Berlin som länge funnits i min doftgarderob. När jag sniffade på GS02 för första gången var det som en mental knockout. (Apelsincampari, absinth och tobaksblad…behöver jag säga mer?)

Thorsten Biehl satsade på sin vision om ett doftförlag och förverkligade sin dröm 2006 med mottot ”Kvalitét inte kvantitét” och han tycker att svenska Sniph motsvarar hans visionära ideal.

När jag fick frågan av Sniph att vara med i det här onlinebaseade och moderna konceptet med personal-perfume-shoppermodell, blev jag eld och lågor. Vi letar ständigt efter nya kanaler för att nå ut med våra dofter till parfymnördar som uppskattar högkvalitativa och kreativa parfymer. Den här affärsmodellen gör det möjligt för konsumenter att på ett enkelt sätt prova på utvalda parfymer för att hitta just sin favorit. Det känns spännande och jag önskar dem lycka till, berättar Thorsten Biehl för mig.

I och med samarbetet blir Sniph exklusiva återförsäljare av Biehls dofter under oktober månad och kollaborationen innebär att Sniphs kreativa team valt ut fyra olika dofter från Biehls kollektion ”Young Sauvages” med näsorna Geza Schön, Mark Buxton och Patricia Choux (som gjort flera samarbete med Francis Kurkdjian) i spetsen.

Elisabeth Kjellqvist medgrundare och VD är naturligtvis exalterad över samarbetet med den tyske parfymgurun.

– Det känns fantastiskt att ge alla parfymintresserade en chans att prova dessa dofter, säger Kjellqvist.

De fyra utvalda parfymprovrören a 7 ml är: (själv prenumererar jag på Avant Garde och respektive parfymör beskriver dofterna själva)

Sniph Avant GardePC02, Patricia Choux: Cirkus och sockervadd. Fnittrande fjärilar i magen. Skön känsla.

Sniph CleanPC01, Patricia ChouxSol, äntligen. En svag bris. Själen ler.

Sniph Female ClassicsMB01, Mark BuxtonFängslande klarhet. Djupa andetag. Kraften av tystnad.

Sniph Trending NowGS01, Geza SchönSval och sexig. Vit, utan spår av oskuld.

Jag prenumererar på Avant Garde
Jag prenumererar på Sniph Avant Garde 7 ml kostar 159 kr /månad.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB