Startsida / Inlägg

Dagens doft – Wonderlust av Michael Kors

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Michael Kors far var svensk och hade hans mamma inte gift om sig hade demondesignern kanske fortfarande hetat Karl Andersson Junior...
Michael Kors far var svensk och hade hans mamma inte gift om sig hade demondesignern kanske fortfarande hetat Karl Andersson Junior… Wonderlust är hans 39:e (!) doft.

Den har varit slutsåld på Kicks.se ett bra tag. Doften Wonderlust formligen flyger ut ur hyllorna! Och det är inte så konstigt om man anlitar Firmenich som häller ner mandelmjölk i grytan och rör om. Jag älskar mandelmjölk.

Begreppet ”flykt” eller snarare eskapism är något som Michael Kors haft i åtanken när han tog fram doften.

Framför mig såg jag en guldklädd Lily Aldridge, i ett okänt fjärran hav. Hon flyr från en yatch med en liten motorbåt tillsammans med sin älskare,  (modellen Wouter Peelen). De försvinner in in i en gyllene solnedgång. Det är ett spel med ord, Wanderlust (önskan att resa), har designern berättat i en intervju med Womens Wear Daily.

Kampanjen har plåtats av Mario Testino.

Dianthusblomma, nejlika på svenska, är huvudingrediensen i Wonderlust
Dianthusblomma, nejlika på svenska, är en av huvudingrediensen i Wonderlust

Wonderlust skapades med Firmenich parfym och har tagits fram av näsorna Honorine Blanc (som är näsan bakom bland annat Twilight Woods från Body Works som jag avgudar) och Aurelien Guichard (som skapat dofter åt Bond no 9 och Comme des Garcons), och det är en typiskt mustig gourmanddoft.

Fokus ligger på nejlikor och mandelmjölk som åtföljs av heliotrop. Basnoten har en av komposition av bensoin, (en naturlig harts från Thailand). Slutkänslan i doften är ett  intryck av värme och kryddig sötma samt ett stråk av kanel. Mmmmm. Passar nu till jul!

Jag ville skapa något som var kvinnligt, strömlinjeformat på ett modernt sätt”, förklarar Michael Kors.

Det tycker jag han har lyckats med. Däremot tycker jag att videon som ska marknadsföra Wonderlust är lite väl cheezy. Hade jag hetat Mario Testino hade jag inte skickat någon räkning…

Wouter Peelen in Wonderlust – A New Fragrance from Michael Kors from Bananas Models on Vimeo.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Jennifer Snårbacka, Love Isakson Svensén och Fred Balke
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB