Startsida / Inlägg

I dag är det Världsdiabetesdagen – Molly Sanden har designat unikt smycke

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Molly Sandén har varit med och tagit fram en serie av silversmycken där 25 kronor av varje sålt smycke går till diabetesforskning. Symbolen är den internationella symbolen för diabetes.
Molly Sandén som själv har diabetes har varit med och tagit fram en serie av silversmycken åt Guldfynd där 25 kronor av varje sålt smycke går till diabetesforskning. Symbolen är den internationella symbolen för diabetes.

I går var det Fars dag! Och idag är det Världsdiabetesdagen runt om i världen. Man kan säga så här. Kanelbullens dag framstår som en fjärt i rymden när det kommer till dagar värda att uppmärksamma. Den här dagen är en av de bättre dagarna att lägga vikt vid.

Världsdiabetesdagen startades av International Diabetes Federation (IDF) och WHO 1991 för att uppmärksamma att diabetes ökar stort i världen. Från och med 2007 är även FN med i arbetet att bekämpa ökningen av sjukdomen.

Jag vill uppmärksamma sjukdomen här på bloggen eftersom min systerdotter, Carolin, har diabetes 1, en sjukdom hon diagnostiserades med som fyraåring.

Som anhörig är det också viktigt att sätta sig in i vad sjukdomen innebär, hur den påverkar hela familjen och även de drabbades omgivning. Under åren som anhörig har jag upplevt att det finns mycket okunskap om diabetesen och vad den ger för symptom. Dessutom, när man är väldigt liten och drabbas av diabetes, är det svårt att förstå och känna efter vad som händer i kroppen och kunna förmedla detta till sina föräldrar och kompisar.

Diabetesfondens hemsida kan du lära dig mer om sjukdomen.

På Diabetesfondens hemsida kan du se vilka framsteg man gjort för att bota diabetes
På Diabetesfondens hemsida kan du se vilka framsteg man gjort för att underlätta för diabetesdrabbade
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktörer: Alex Rodriguez, Love Isakson Svensén och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB