Startsida / Inlägg

The Browgal – Tonya Crooks: Så hittar du formen på dina bryn

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
The Browgal - Tonya Croocks - har snabbt blivit en av Hollywoods medst eftertraktade ögonbrynsspecialist. Här håller hon föredgar på Daisy Beautys skönhetskonferens i London
The Browgal – Tonya Crooks – har snabbt blivit en av Hollywoods mest eftertraktade ögonbrynsspecialister. Här håller hon föredrag på Daisy Beautys skönhetskonferens i London.

”Gör ditt ansikte en tjänst”- står det på Tonya Crooks ögonbrynsförpackningar The Browgal

Just den här lilla uppmaningen har gjort Tonya Crooks till Hollywoods mest eftersökta ögonbrynsspecialist. Hon har kontrakt med flera av de största stjärnorna, men hon har skrivit på tysthetsavtal och får inte prata om vilka hon jobbar för. Men Megan Fox gör ingen hemlighet av att Tonya är en tjej – to die for…

Megan Fox sa till mig: ”Jag vill att mina bryn så att de ser ut som de ska hela tiden”. Så jag åkte fram och tillbaka till Santa Monica varje dag för att fixa hennes ögonbryn. Det startade tanken på att ta fram en egen ögonbrynslinje. Där fanns inget ögonbrynsmärke som jag riktigt fastnat för. De flesta ögonbrynsfärgerna på marknaden är alldeles för brandgula vilket jag avskyr. Och det tog mig tre år att ta fram linjen och jag är verkligen nöjd med vad jag kom fram till, berättar Tonya.

Tonya har ett speciellt knep för att se hur ens ögonbryn är formade. Du drar upp ögonbrynet mot tiningen och då avslöjas formen av ögonbrynet. Antingen har du en rak linje, en månformad eller en vinge
Tonya har ett speciellt knep för att avgöra hur ens ögonbryn är formade. Du drar upp ögonbrynet mot tinningen och då avslöjas formen av ögonbrynet. Antingen har du en rak linje, en månformad linje eller en vinge. ”Försök aldrig gå ifrån formen på ditt ögonbryn. Då kommer det att se onaturligt ut”, säger Tonya som är konstnär i grunden. Här får Kakan Hermansson sina bryn formade av Tonya.

Tonya Crooks började som konststudent i London och hade inget jobb och en dag blev hon tillfrågad av en modellagentur om hon inte kunde hoppa in som makeupartist.” Kan du måla på papper kan du väl måla på ett ansikte”, resonerade de.

När du går på en konstskola så lär du dig koordinera detaljerna så jag studerade en massa fotografier av ögonbryn och lärde mig jättemycket på det och modellagenturerna började ringa mig till sina visningar. Det var så mitt namn kom till ”The browgal”. Alla visste vem jag var till utseendet, men de visste inte mitt namn så de kallade mig ögonbrynstjejen på visningarna.

Kakan Hermansson i centrum. Som vanligt! Efter 45 får vi tunnare ögonbryn, så det blir en åldersmarkör. Ju tjockare bryn desto yngre ser du ut, tipsar Tonya.
Kakan Hermansson i centrum. Som vanligt! ” Efter 45 får vi tunnare ögonbryn, så det blir därför en åldersmarkör. Ju tjockare bryn desto yngre ser du ut”, tipsar Tonya.

När hon kom tillbaka till Kalifornien började telefonerna gå varma hon fick fler och fler jobberbjudande.

Jag startade med 12 produkter och vände mig till Tyskland för där tillverkas de bästa vässarna,  pennorna måste också vara tryckbeständiga. Mina färger går mot aska. Om andra säger att de har askfärger, så är mina än mer askiga, säger hon och ler.

Tonya Crooks tipsar om hur du hittar din egen form på ögonbrynet:

Lyft manuellt på ögonbrynet med hjälp av att trycka tummen på yttre kanten av ögonbrynet – det ska då flyga upp:

Madonna har ”har en månformad båge” - liksom jag!
Madonna har ”har en månformad båge” – liksom jag!

Om hela brynet lyfts är du ”en halvmåne” – Madonna

Megan Fox är en ”vinge”
Megan Fox är en ”vinge”

Om bara yttre kanten av brynen lyfts är du ”en vinge” – Megan Fox

Natalie Portman är en ”rak båge”
Natalie Portman är en ”rak båge”

Om hela brynet lyfts rakt upp är du en ”rak båge” – Natalie Portman

Det är ett matematiskt problem med ögonbryn. Du måste ha ett flyt i brynet och tro inte att du kan förändra brynets form för då kommer det att se onaturligt ut. Jag gillar när det ser naturligt ut och tjocka skulpterade bryn är inne. Om du har för buskiga bryn blir du mer maskulin, förklarar Tonya.

Kakan Hermansson var ”sjukt nöjd ” med sina nyformade bryn. ”Vilken skillnad” säger hon. Foto: Agneta Elmegård
Kakan Hermansson var ”sjukt nöjd ” med sina nyformade bryn. ”Vilken skillnad” säger hon. Foto: Agneta Elmegård
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
 • Tjänstgörande redaktör: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Emelie Perdomo
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB