Startsida / Inlägg

Lush Summit i London 2017

av Agneta Elmegård, Aftonbladet

 

Screen Shot 2017-02-19 at 22.04.24
3000 personer med ett gemensamt intresse. Lush, statements och enhörningar….förklarar snart mer!

Jag har varit på en av de häftigaste upplevelserna under alla mina år som bloggare på Skönhetsredaktörerna.se. Lush bjöd förra helgen in 3000 av sina medarbetare från 52 länder och 850 Lush-butiker runt om i världen till något som de kallade för Lush-Summit 2017 i Dockland, London.

Där fick medarbetarna och journalister ta del av företagets nyheter under två dagar. På schemat stod deras arbete med fairtrade, olika hållbarhetsprojekt och under i den gamla krydd- och tefabriken kunde man gå runt i olika upplevelsepaviljonger och kolla på tillverkning, göra 3-D Lush-kakor och lyssna på föredrag.

Wow säger jag bara. Har nog aldrig varit med om något häftigare tror jag! Ögonen var stora som tefat och då har jag rest extremt mycket. Det jag gillar med Lush är att det är ett statementföretag. De blundar inte för orättvisor och med glimten i ögat sätter de igång projekt som verkligen kan göra skillnad i världen. Och allt med en badbombs hjälp. Eller en charity pot. Jag älskar den kombinationen!

Screen Shot 2017-02-19 at 22.03.56
Grundaren Mark Constantine satte tonen direkt i sitt öppningstal till sin personal. ”Alla ska känna friheten att röra sig fritt över världens alla gränser”. Ett viktigt statement i dessa dagar när världen ser ut som den gör. En självklarhet som tyvärr inte är så självklart…
Screen Shot 2017-02-19 at 22.08.09
I en av paviljongerna fick man se hur man kallpressar och utvinner råvarorna på ett skonsamt sätt så att alla goosaker behålls i prodiukterna.
Screen Shot 2017-02-19 at 22.09.46
I den japanska paviljongen kunde man få lära sig japanska inslagningstekniker. Knot wrap, som de kallar det. JUst Japan har jobbat mycket aktivt med bönderna från Fukushima som har det extra kämpigt efter tsunamin för drygt sex år sedan. Jag återkommer i ett separat inlägg om deras arbete.
I den japanska paviljongen kunde man klä ut sig till en geisha!
I den japanska paviljongen kunde man klä ut sig till en geisha! Och det ville jag!
Screen Shot 2017-02-19 at 22.07.11
Lush uppdaterar hela sin doftgarderob med nya flaskor och innehåll. Deras nya dofter som släpps i vår utgår från ett konceptuellt arbete med en filmkonstnär som mötte en hemlös man på Venice Beach i Los Angeles. Vi fick se en helt makalös film om det här arbetet. Återkommer till detta i ett nytt inlägg. Håll utkik efter, My Home och Restless. Just saying.
Under de två dagarna serverades bara vegansk mat. Så klart!
Under de två dagarna serverades bara vegansk mat. Så klart!
Screen Shot 2017-02-19 at 22.06.22
En av de populäraste paviljongerna var den stora butiken där de presenterade alla nyheterna. Där fanns det dessutom nyheter som aldrig kommer att komma till Sverige dessvärre som exempelvis den färskpressade olivtvålen som jag lade vantarna på!
Flera djur- och människorättsorganisationer från hela världen hade utstälninggar på andra våningen. Många paviljonger var jobbisga att besöka, men deras viktiga arbete är inspirerande.
Flera djur- och människorättsorganisationer från hela världen hade utstälninggar på andra våningen. Många paviljonger var jobbiga att besöka, men deras viktiga arbete är inspirerande.Platsen som Lush hade valt för årets summit var noga utvald. Så klart. För tvåhundra år sedan var platsen Dockland i Whitechapel en viktig lastplats för tobak, te och kryddor som kom med skepp från Englands slavkolonier runt om i världen. Ett viktigt statement igen alltså.
Färskpressad två gjord av olivolja från ett kollektiv i Palestina
Färskpressad två gjord av olivolja från ett kollektiv i Palestina
Sir Tim Smit som startade världens srörsta sfäriska växthus Eden Project i Cornwall, England. Höll ett inspirerande föredrag om hur man kan skapa något som man egentligen tror ät helt omöjligt.
Sir Tim Smit, som startade världens största sfäriska växthus Eden Project i Cornwall, England, höll ett inspirerande föredrag om hur man kan skapa något som man egentligen tror ät helt omöjligt.
I hjärtat av Dockland hade Lush byggt upp en upplevelspaviljong där man fick testa på alla deras nyheter. Sjukt häftigt.
I hjärtat av Dockland hade Lush byggt upp en upplevelspaviljong där man fick testa på alla deras nyheter. Sjukt häftigt.
Mark Contantine gick omkring och mös i de olika paviljongerna
Mark Contantine gick omkring och mös i de olika paviljongerna. Här besöker han en onsen i den japanska paviljongen
Screen Shot 2017-02-19 at 22.13.31
När Lush skulle skapa musik till sitt nya spakoncept då skickade de ett helt team av musiker till Indien för att känna in vibbarna. Vi fick ett fantastiskt smakprov från den stora scenen.
De två dagarna slutade med en sjuhelvetes fest i ett stort palats nere vid Themsens strand bara ett stenkast från Big Ben. Jesus vilket ställe. Temat var Enhörningar. Vad annars!
De två dagarna slutade med en sjuhelvetes fest i ett stort palats nere vid Themsens strand bara ett stenkast från Big Ben. Jesus vilket ställe. Temat var Enhörningar. Vad annars!
IMG_5287
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Jenny Åsell, Mikael Hedmark
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB