Startsida / Inlägg

Fleur de Santé är tillbaka – Beauty Flower Power

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Stamceller blomessencer och champagne hittar du i Laboratorie Flur de Sante. Färpackningarna är utformade så att syre inte når krämerna och bryter ner dem.
Stamceller blomessencer och champagne hittar du i Laboratorie Flur de Santes nya produkter. Förpackningarna är utformade så att syre inte når krämerna och bryter ner dem.

Svenska företaget Fleur de Santé är tillbaka i ny tappning. Företaget har kvar rötterna i Sverige trots att de tillverkar i Frankrike.

Med produkterna vill jag förmedla det rena, avskalade svenska med det franska högteknologiska produktionssättet. Frankrike har en lång tradition att tillverka hudvård och laboratoriet som Fleur de Santé arbetar med har flera stora välkända kunder. För mig var hållbarhet och naturlighet ett av anledningarna till att vi valde just det här laboratoriet, berättar Mathias Tonnesson som själv varit med i processen med framtagningen av de ekologiskt grundade produkterna.

Från att ha varit ett märke som gjorde hudvård baserad på mineraler har Fleur de Santé gjort en helomvändning.

Vi ville ha rena produkter. Innehållet är helt ekologiskt förutom champagnen, ha ha, berättar Mathias Tonnesson, Laboratorie Fleur de Santés nya VD, när jag träffar honom över en lunch.

Jättevallmo tillsammans med magnolia, lavendel och iris är bara några av växterna som finns i krämerna
Jättevallmo tillsammans med magnolia, lavendel och iris är bara några av växterna som finns i krämerna

Jag är mer eller mindre uppväxt med Fleur de Santé runt knuten eftersom jag är från Ystad och märket startade i Malmö. Det var ett av de första hudvårdsprodukterna som jag beställde för egna pengar på 80-talet eftersom det var ett postordermärke. Men sedan några månader är Fleur de Santé som de flesta minns märket ett minne blott. Mannen som tagit över märket från familjen Wullf och sedermera Ellos, är skåningen Mathias Tonnesson.

Jag uppmärksammar att hans vänsterhand är vitare än hans högerhand.
– Där har jag testat vår kräm Perfect anti-dark spot skin brightening serum mot pigmentfläckar. Man måste ju testa att produkterna håller vad de lovar och det gjorde de verkligen, konstaterar Mathias Tonnesson.

Mathias Tonnesson på världslanseringen i Palm Beach, florida för en månad sedan. Foto från Instagram
Mathias Tonnesson på världslanseringen i Palm Beach, florida för en månad sedan. Foto från Instagram

Jag har testat deras cellulär global anti aging concentrate serum med stamceller från magnolia och jag är verkligen övertygat att märket har gjort en rejäl uppryckning. Egentligen har Fleur de Santé som det ser ut i idag inte mycket gemensamt med gamla FDS. Det som slår mig först är dofterna som är ljuvliga (från Grasse så klart) men även konsistenserna och känslan på huden är högklassiska.

Mathias Tonnesson ser själv märket som ett high end märke och han tror på en prisbild som inte går över tusenlappen (alla produkterna kostar runt 800 kr oavsett produkt och trots innehåll av både stamceller och champagne). Märket har tjuvlanserat i USA för en månad sedan och nu i april/maj är det Sveriges tur.
Välkommen tillbaka i fin form – Fleur de Santé.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB