Startsida / Inlägg

111Skin lanseras i Sverige

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Dr Yannis Alexandridis är kändiskirurgen som tog hjälp av kosmonaut-forskare för att pimpa sin hudvård
Dr Yannis Alexandridis är kändiskirurgen som tog hjälp av kosmonaut-forskare för att pimpa sin hudvård

Dr Yannis Alexandrides har lanserat sin medicinska hudvård i Sverige, 111Skin. Han kallar det själv medicinsk hudvård eftersom det är kraftfulla produkter som ligger så nära receptbelagda produkter som möjligt utan att irritera huden.

Dr YannisAlexandrides, med rötterna i Grekland, är en känd plastikläkare från London som började hela sitt framgångskoncept i ett ryskt labb hos några forskare som tog fram hudvård åt ryska kosmonauter. Dr Yannis kontaktade dem eftersom han sökte liknande krämer i konvalescenssyfte på sin klinik. Resten är så att säga historia… 111Skin var fött och året var 2008.

Screen Shot 2017-10-31 at 17.34.56”Jag berättade för forskarna i Ryssland vad jag ville uppnå med mina produkter. De skulle vara återfuktande, skyddande och läkande efter operationer. I början hade jag små burkar som mina patienter fick med sig efter operationerna, men de där fula burkarna blev allt mer eftertraktade och även icke patienter frågade om de fick köpa produkterna och jag blev lite lätt stressad över att de såg så enkla ut. Det var i den vevan som jag bestämde mig för att göra en mer tilltalande design och innehåll”, berättar han för mig när jag träffar honom i Stockholm inför lanseringen på NK.

111 är numret på adressen där hans klinik ligger, Harley Street i London.
111 är numret på adressen där hans klinik ligger, på Harley Street i London.

Flera av Yannis produkter innehåller niacin (vitamin B3) och kraftfulla peptider.

Vad är peptider i hudvård och vad gör de för huden?
Man kan förenklat säga att peptider är proteiner som ökar cellernas kommunikationer med varandra och skapar förutsättning för läkning och förnyelse av huden.Det är en väldigt populär ingrediens i hudvård just nu tillsammans med retin som är en mer stabil variant av retinol och som inte ger några irritationer¡, förklarar han.
Eskin (escin) och det patenterade ämnet NACY2 (aminosyra) är andra ingredienser i de högteknologiska produkterna som ökar mikrocirkulationen i huden och har kollagenstimulerande effekt på huden.
Vattenlösligt C-vitamin och glutamine är också ingredienser som har hudföryngrande effekter på huden förklarar Dr Yannis.

Screen Shot 2017-10-31 at 17.38.11

Min filosofi är väldigt enkel, en hälsosam och omskött hud behöver inte opereras. Jag säger ofta nej till patienter som jag tycker vinner på en bra hudvårdrutin istället”, säger Dr Yannis.

Jag frågar honom också varför han väljer att lansera sin produkter (bland annat på NK och utvalda plastikkirurgkliniker i Sverige.
Ni är välutbildade i Sverige och generellt kunniga om hudvård och tar hand om er hud i Sverige. Det finns en medvetenhet här som tilltalar mig och det borgar i sin tur för att produkterna tas emot positivt och man har förståelse för hur de ska användas”.
Produkterna innehåller inte SPF eftersom Yannis inte vill blanda kemiska substanser med de kraftfulla vårdande ingredienserna.”SPF får man lägga på i efterhand”, menar Dr Yannis.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB