Startsida / Inlägg

Dermalogica planerar concept store i Stockholm

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Nyhet hos Dermalogica är deras Pre cleansing kräm
Nyhet hos Dermalogica är deras Precleans balm. En ny favorit

Precleance balm. Det här är en riktig hit! Jag bara älskar den! Varning bara! det är svårt att få ut innehållet ur tuben. Jag klämde tuben mellan handen och badrumsvasken och tjong, ut kom halva tuben…
Rengöringen blir som en olja på huden och det kommer med en liten silikonvante som är vanliga i japansk hudvårdsrutiner. Den innehåller aprikoskärnolja, lavendel, apelsin, grapefrukt, eukaluptus, pomerans, sojaolja och olika typer av lipider. Behöver jag tillägga att den doftar fantastiskt.

Frisk hud börjar med noll makeup, noll irritation och noll rester av produkter, säger Tommy Simonsson som var personen som tog Dermalogica till Sverige på 90-talet.

På Daisy beautys konferens i Rom 2017 fick vi stifta bekantskap med Dermalogica som togs till Sverige för snart 20 år sedan av svenska Skin Consept.

Vi pratar aldrig skönhet och lyx. Vi pratar hudvård. Kristallkronor i taket är inte Dermalogica”, berättar Tommy Simonsson, marknadsutvecklare på Skin Concept.

Dermalogica håller på att planera Sveriges första flagship store i februari 2018 (i början av Götgatan nära Slussen) och företaget startades av Jane Wurwand som The International Dermal Institute 1983, men emigrerade ganska snart till USA där familjen bor nu.

Dermalogica finns i 107 länder, de har 6 dotterbolag och finns på 20 000 salonger och spa och har flagshipstores i bland annat LA, New York, Nassau, London, Sydney, Kapstaden och Dubai. Snart öppnar de eget i Stockholm.
Dermalogica finns i 107 länder, de har 6 dotterbolag och finns på 20 000 salonger och spa och har flagshipstores i bland annat LA, New York, Nassau, London, Sydney, Kapstaden och Dubai. Snart öppnar de eget i Stockholm.

Dermalogicka tog tidigt ett etiskt beslut att inte gå in i Kina på grund av djurtestlagarna där.

Det är väldigt lustigt för man kan producera produkter i Kina och exportera till utlandet utan att behöva djurtesta dem”, påpekar Tommy Simonsson och syftar på dubbelmoralen med att alla produkter som ska lanseras på den inhemska kinesiska marknaden MÅSTE djurtestas.

2015 bestämde familjen sig för att sälja till Unilever som bland annat har Living Proof, Kate Somerville, Murad, REN, Tony&Guy, Nexxus, Tigi, Hourglass och TREsemmé.

Dermalogica har pimpat sin microfoliant med aktivt kol och skapat en suoerrengöringsprodukt. Enzymtrio papain, lipas och subtilisin som är ett unikt teflonconcept som "lyfter av" smutsen. Öppnar upp porerna och har en mer utslätande exfolierande effekt än föregångaren.
Dermalogica har pimpat sin microfoliant med aktivt kol och skapat en suoerrengöringsprodukt (i mitten). En enzymtrio med papain, lipas och subtilisin bildar ett unikt teflonconcept som ”lyfter av” smutsen. Öppnar upp porerna och har en mer utslätande exfolierande effekt än föregångaren.

Jane Wurwand startade 2011 ett social filantropisk projekt där hon stödjer socialt utsatta kvinnor och uppmuntrar till företagande.Screen Shot 2017-11-04 at 21.45.15

Dermalogica är väldigt ”grått”, menar Tommy…och det har sina skäl. ”Det är av och för den professionella hudterapeuten majoriteten av råvaror är från växtriket och kombineras med ingredienser som tillverkas i laboratorium för att uppnå maximal säkerhet och effekt” (som peptider).

De tillverkas utan alkohol och uttorkade ämnen. De ska vara avancerade men enkla att använda. De ska vara unika och högkoncentrerade behandlingsprodukter för den professionella hudterapeuten”, förklarar Tommy.

Screen Shot 2017-11-04 at 21.36.23

 

PS. Visste du att du kan kolla hur hög skinpollution index är där du befinner dig för tillfället. Kolla på Skinpolution.com

Så här såg det ut i Rom idag. Inte kul...På med skyddsmasken!
Så här såg det ut i Rom idag. Inte kul…På med skyddsmasken!

 

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB