Startsida / Inlägg

7 produkter som får dig att överleva en lång flight

av Petra Weiss

Snart semester!
Och eftersom vi inte riktigt litar på det lynniga svenska sommarvädret drar vi gärna söderut.
Helst så långt bort som möjligt för att få garanterad sol och ljumma vindar.
Men en lång flygresa kan vara rena döden för huden och den forna glamorösa figuren som klev på planet hemma i Sverige påminner mer om ett urklämt sviskon när planet landar.
Här är 7 produkter som gör att du känner dig lika fräsch hela vägen.

ceqjcdcvgcc2

1. Rengöringsservetter
Huden känns läbbigt flottig ofräscht och du skulle göra vad som helst för att få blaska av ansiktet i handfatet och smörja in ansiktet med en skön, närande kräm.
Det är bara ett krux: stolsgrannen sover. Och du är fast, intryckt på fönsterplatsen som tidigare kändes som en lottovinst.
Då är ett par återfuktande rengöringsservetter en alldeles fantastisk lösning! Inget klet, inget kladd och två sekunder senare är du fräsch igen.

690848_xlarge_1

2. Serum
Flygplansluft är inte direkt något mirakelmedel för huden, snarare tvärtom. Den höga höjden och torra luften som blåser genom planet för huden knastrig och irriterad. Smörj in ansiktet lite då och då med en fuktgivande serum så får huden nytt liv igen.

yhst-88462588038071_2523_24084354143

3. Maska
Påsar under ögonen har en tendens att påsa till sig ännu mer och mörka ringar tycks bli ännu en nyans mörkare efter några timmar på ett flyg, särskilt nattflyg med ett säte som går att fälla exakt tre centimeter bakåt. En svalkande, lugnande mask kanske inte gör dig mindre trött, men den skapar definitivt en illusion av att du är redo för exakt vad som helst (inte sova). Möjligt att du skrämmer ett och annat barn under tiden, men man kan sällan göra alla nöjda.

cau001_caudalie_beautyelixir_100ml_800x960

4. Spritza
Att vakna upp efter en lång obekväm flygning kan få vem som helst att känna sig bakom flötet. En snabb, svalkande dusch (i ansiktet) med en fuktgivande mist som doftar uppiggande av pepparmint och rosmarin väcker dig och håller dig alert tills kaffet serveras. Tänk dock på att inte välja en med parfym i, då många kan vara överkänsliga mot starka dofter.

10014252000

5. Kyssäkta
Precis som resten av huden så kan läpparna torka ut under en lång flight. Smörj, smörj, smörj är bästa tipset, och då med något snällt, återfuktande som förhindrar att läpparna spricker lagom tills du landar och beachpartyt börjar.

47146785-1-zoom

6. Handgodis
Händerna har som bekant också en hel del hud som kan torka ut och de stackarna drabbas dessutom hårdast eftersom de blöts och stöts om vartannat och utsätts för rätt tuff behandling. Ge dem lite extra smörj då och då så håller de sig mjuka och fina.

167_sachajuan_intensive_hair_oil_50ml_1

7. Olja in
Jag vet inte hur det är med er, men personligen brukar jag alltid kliva ombord med Hollywoodsvall men kliva av som en piasavakvast. Det är oklart vad som händer under de timmarna som lyckas transformera håret till ett knastertorrt burr. Den torra luften? Märkliga sovställningar? Blaffiga hörlurar? Knepet att hålla håret mjukt och glansigt hela vägen är givetvis en hårolja. Smörj in topparna och dra snabbt handen över håret med en yttepyttig gnutta olja och du slipper värsta frisset. Gå bananas med oljan och du ser ut som en flottburk färdig för ett raggarkonvent i Säffle, och är det inte exakt den looken du är ute efter bör du ta det lilla lugna.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB