Startsida / Inlägg

Love Beauty and Planet – ny vegansk hudvårdsserie

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Screen Shot 2018-08-14 at 15.45.39

Peace Love and Understanding sjöng Nick Lowe för 40 år sedan. Det är ett ständigt aktuellt tema och Unilever har gjort en nytolkning av det här budskapet och trattat ner miljövänliga och etiskt framställda ingredienser i återvunnet plast. Love Beauty and Planet heter märket som innehåller både hår- och hudvårdsprodukter. Sverige är ett av de första länderna som får känna på konceptet via HM, Kronans apotek och Lyko.

Influencern Josefin Dahlberg är knuten till märket Love beauty and planet
Influencern Josefin Dahlberg är knuten till märket Love beauty and planet

Kropps – och hårprodukterna kommer i fyra olika doftinriktningar signerade schweiziska Givaudan. Jag fastnade för serien ”Shea velvet” med etiskt framtagen sheasmör och sandelträolja. Den har en varm semesterkänsla över sig! Det visade sig att just den serien även är Josefin Dahlbergs favorit. På invigningen av Love Beauty and Planet, som hölls på The Lobby, passade jag på att fråga Josefin om samarbetet!

Varför tror du att Love  Beauty and Planet vill ha dig som frontfigur?

Det var de som hittade mig och deras budskap tilltalar mig och stämmer överens med hur jag tänker kring hudvårsmärken, att det ska vara etiskt framställt och att man ska kunna spåra framställningen i alla led. Jag har blivit extremt noga med vem jag samarbetar med på senare tid. Jag vill kunna stå för de märkena jag representerar”, säger Josefin.

En spännande kroppsgele
En spännande kroppsgele som jag fastnade för är Love Beauty and Planet Luscious Hydration Body Hydrogel. Vegancertifierad återfuktande kroppsgel med doft av etiskt odlad mimosablomma. Den innehåller naturligt kokosvatten och ekologisk kokosolja som återfuktar. Formulan är fri från parabener och färgämnen. Burken är gjort av 100 procent återvunnet material. Kostar 149 kr.

Vad är det som tilltalar dig med de här produkterna?

Att man har tänkt på allt. Verkligen allt i alla led. Från hur förpackningarna framställs till transporter och att ingredienserna är etiskt framställda. Att tänka så känns självklart idag, mycket tydligare än för bara några år sedan.

Hur gör du själv för att bidra till en hållbar värld?

”Jag har blivit mycket mer eftertänksam i det dagliga livet. Jag shoppar mycket second hand och säljer vidare det som jag har tröttnat på. Jag börjar bli fed up på prylsamhället. Jag har varit vegan sedan 10 år tillbaka och det är ett självklart val.” 

Vilken är din uppmaning till beautyjunkis att leva hållbart?

”Ifrågasätt vad produkterna innehåller. Bli en medveten konsument. Läs på labeln och orka ansträng dig lite till. Det är inte så svårt som man tror!”

Arkmaskerna tillverkas i Korea och innehåller kokosvatten/olja.
Arkmaskerna tillverkas i Korea och innehåller kokosvatten/olja. Kostar 49 kr.
Screen Shot 2018-08-14 at 15.44.18

 

God frulle som serverades i kokosnötter!
God frulle som serverades i kokosnötskal!
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB