Startsida / Inlägg

NK skapar skönhetsparadis

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
IMG_9183

I går var det officiell premiär för NK:s nya parfym och skönhetsyta i det anrika varuhuset mitt i stan. Och hur ska jag beskriva upplevelsen? Jag kan bara uttrycka det på ett sätt. Wow!
Varuhuset har öppnat upp ytorna så att det känns mycket luftigare och behagligare och tagit in märken som man tidigare fått åka flygplan för att köpa. Som Santa Maria Novella från Florens. Jesus. Munkdofterna från 1600-talet. Den första colognen som munkarna tillverkade av örterna i sin trädgård i Florens är fortfarande märkets storsäljare.
Vi kände att vi i och med den här satsningen som NK gör, ville vara representerade här och detta är den Maria Novellas första stora disk i Skandinavien, berättar vd:n Gianluca Foa för mig. Han berättar också att tvålarna tillverkas efter samma ålderdomliga tillverkningssätt som munkarna gjorde.
Tvålarna mognar i tre dagar innan vi packar dem, vi hanterar dem lika omsorgsfullt som italiensk ost, förklarar han.

Gianluca Foa från Maria Novella
Gianluca Foa från Santa Maria Novella visar märkets stolthet. Munkparfymerna.

Ett annat välkommet märke i mina ögon är svensken Jan Ahlgren och hans parfymmärke Vilhelm parfumerie, namngivet efter hans farfar. När jag träffade honom senast på Liberty i London för två år sedan frågade jag varför han inte lanserade i Sverige när han är svensk.Då svarade han lite svävande. Men nu var det alltså dags.
Jag har ju bott 20 år utomlands och hade inte riktigt koll på var jag skulle vända mig, men NK kontaktade mig och förklarade konceptet och då kändes det rätt att vara just här, säger Jan Ahlgren och avslöjar att det snart kommer en ny doft efter Poets in Berlin som var en hyllning till David Bowie. Det ser jag fram emot.

IMG_9170

Japaninspirerade Floraiku och nischade Memo är väldigt picky med var de syns. I London är det bara Harrolds och Nicole Harvey som gäller. Att de valt NK känns självklart i det här sammanhanget.

IMG_9168
Lisa Kjellqvist och Tara Derakshans, grundare av Sniph

En annan rolig pulshöjare är att den svenska parfymtjänsten Sniph sprängt NK:s glasdörrar. Jag har följt Lisa Kjellqvist och Tara Derakshans, i början stapplande steg, och sett företaget utvecklas till den geniala doftnördtjänsten med twist som visionen faktiskt var från första början. Och vilka varumärken de fått med på sin resa. Jag kan bara säga grattis. Prenumererar ni inte redan? Då har ni missat något. Jag trodde jag hade koll på minimalistiska obskyra parfymmärken. Jag har fått lägga mig platt.

IMG_9185

På makeupsidan är amerikanska Hourglass ett välkommet tillskott. Jag kan se framför mig hur deras cheekpalette kommer att flyga ut ur varuhuset. Swish, känner redan vinddraget. Tillsammans med Chantecailles elefanträddarläppstift. I år jobbar företaget med A perfect foundation för att sätta strålkastarljuset på den afrikanska kontinentens största däggdjur, elefanten som sakta håller på att förintas från planeten. En intervju med märkets grundare kommer snart här på bloggen. Och missa inte deras parfymer. Heaven.
Mer sneak peak får ni inte utan ni får pallra er hit själva! Väl värt det kan jag säga!

IMG_9176 IMG_9173

 

IMG_9178 IMG_9177
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB