Startsida / Inlägg

Garnier går bio

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Garnier byter namn och innehåll. I januari kallar företaget sina produkter för Garnier Bio
Garnier släpper ny hudvårdsserie med ekologiskt innehåll. I januari kallar företaget sina nya serie för Garnier Bio

Franska Garnier som ägs av L’Orealkoncernen gör en helomvändning. Märket blir veganskt och ekocertifierar flera av sina produkterna och kallar sina nya hudvårdsserie för Garnier Bio . Lansering sker i januari nästa år.
Det meddelade Garniers högsta chef Delphine Viguier på ett exklusivt internationellt pressmöte på Grand Palais i Paris i helgen. Garnier vill helt enkelt vara med och vända skutan och dra sitt strå till stacken när det kommer till hållbar- och spårbarhet. Med lanseringen av till Garnier bio kommer ekocertifiering, vegancertifiering och upphandlingen av ingredienser som är knutna till olika fairtrade projekt runt om i världen.

Presseventet för Garnier Bio var i det anrika grand Palais i centrala Paris
Presseventet för Garnier Bio var i det anrika grand Palais i centrala Paris

Vi började vårt arbete med att förändra Garnier för snart tio år sedan. Då såg vi en kraftig förändring i köparnas beteende och vad de efterfrågar. Det här är vad konsumenterna efterfrågar och då måste vi anpassa oss helt enkelt”, förklarar Delphine Viguier, på presseventet i Paris i helgen. Hon är högsta chef på Garnier.

Delphine Viguier började fnula på en omgörning redan för 10 årsedam och är nöjd med resultatet. Det könns modernt och upto date, det är det här som konsumenterna efterfråga säger hon i en intervju med Skönhetsredaktörerna.
Delphine Viguier började fnula på en omgörning redan för 10 år sedan och är nöjd med resultatet. Det känns modernt och upto date, det är det här som konsumenterna efterfråga säger hon i en intervju med Skönhetsredaktörerna.

Att en så pass stor aktör på skönhetsmarknaden gör så kraftiga förändringar kommer att ge effekt på inte minst plastindustrin.
Vi kommer att använda oss av återvunnen plast i alla våra produkter och göra dem tunnare. Det är en utmaning eftersom plast som är återvunnen håller sämre kvalité och en flaska kan bara återvinnas sju gånger sedan måste man tillsätta nytillverkad plastmassa”, förklarar Delphine Viguier.

Om bara några år ska Loreal bara använda sig av återvunnen plastmassa.
Garnier ser också över sin förpackningsstrategi och använder en allt större andel av återvunnen plast i sin produktion.

När jag frågar Delphine Viguier hur hon kommer att konservera produkterna berättar hon att flera av produkterna är självkonserverande tack vare speciellt utvalda ingredienser.
Vi kommer att använda ingredienser som salicylsyra och speciella alkoholer som förhindrar bakterietillväxten”, förklarar hon.

De populära Fructismaskerna blir till 98 procent ekologiska
De populära Fructismaskerna blir till 98 procent ekologiska

Garnier bio blir helt veganskt och testar inte på djur och för varje såld flaska ger de tio kronor till FN:s arbete med barn. Och de har inga planer på att ge sig in i Kina, vilket ju innebär djurtester.
Jag är inte i Kina av många förklarliga skäl och jag har inga planer på att Garnier ska finnas där överhuvudtaget”, meddelar Delphine Viguier.

Så nu vet ni det.

Presseventet hölls i Grand Palais ett stenkast från Triumfbågen i Paris
Presseventet hölls i Grand Palais ett stenkast från Triumfbågen i Paris
Fructis-booten var poppis!
Fructis-booten var poppis!
IMG_0844
På kvällen var det fest i Grand Palais
På kvällen var det fest i Grand Palais
agnetaelmegard837
Jag älskar grönt…
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB