Startsida / Inlägg

Ekologiska nyheter på Daisy Beauty Expo 2018

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Brittiska Bulldog ser över sin förpackningsstrategi och gör sina tuber av sockerrör istället för plast. Fler lär följa efter!
Brittiska Bulldog ser över sin förpackningsstrategi och gör sina tuber av sockerrör istället för plast. Fler lär följa efter!

Det fanns flera ekologiska nyheter på Daisy Beauty Expo 2019. Vilket var kul. Jag gillar mångfald där valen blir bredare om man har en önskan om göra grönare val i vardagen. Själv fastnade jag för Bulldog som ser över hela sin förpackningsstrategi och plastbantar. Istället kommer de att tillverka sina tuber av komposterbar sockerrörsmassa. Mer om detta framöver när jag har fått träffa grundaren Simon Duffy.

Grevinnans rum presenterade en helt ny tvål på Daisy Beauty Expo 2019, En kraftfull tvål
Grevinnans rum presenterade en helt ny tvål på Daisy Beauty Expo 2019, En kraftfull tvål ”Burlesque” med mysk och amber i tonerna.
En ny rolig bekantsskap var danska Ecocoocking, som har en stor portfölj att välja ur. Fastnade för deras ansiktsmask med örter
En ny rolig bekantskap var danska Ecooking, som har en stor portfölj att välja ur. Fastnade för deras ansiktsmask med örter och ljuvliga rengöringsmjölken.
AnneMarie Börlind satsar på en ny serie för yngre hud som lätt får blemmor eller acne.
Tyska AnneMarie Börlind satsar på en ny serie för yngre hud som lätt får blemmor eller acne, ”Purifying care”.
Hajpade hudvårdsserien Skin food från Weleda får en lillasyster, en lite lättare formulering av hudkrämen. De lanserar även ett läppcerat och kroppsbalm i den populära serien
Hajpade hudvårdsserien Skin food från Weleda får en ny lillasyster, en lite lättare formulering av hudkrämen. De lanserar även ett läppcerat och kroppsbalm baserat på sheasmör, i den populära serien.
Amelie Soie har tagit fram ett gäng fina veganpenslar. Fler borde göra det! Bort med djur från sminkhyllorna.
Amelie Soie har tagit fram ett gäng fina veganpenslar. Fler borde göra det! Bort med djur från sminkhyllorna.
Gick förbi det veganska makeupmärket FÄRG Collection (ej ekologiskt dock) som gjort ett statement att inte retouchera sina modeller. Där träffade jag Birgitta Lagerholm som presenterade deras nya utbildnings
Gick förbi det veganska makeupmärket FÄRG Collection (ej ekologiskt dock) som gjort ett statement i att inte retouchera sina modeller. Där träffade jag Birgitta Lagerholm som presenterade deras nya utbildning Färg Business Academi som har fokus på kvinnligt ledarskap. Bra initiativ. Fler powerkvinnor behövs i branschen.

 

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB