Startsida / Inlägg

Dermaha uppdaterar sin look och innehåll

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Dermaha har utökat sin hudvårdsserie med en behandlande mjölksyra Lactic acid serum, på hela 60 procent i styrka.

Svenska Dermaha är ett klinikmärke som utvecklats av docent Hans Nordström och kemisten Gunnar A Genheden och Dermaha satsar på nya förpackningar och nytt aktivt innehåll. Produkterna var vassa redan när de kom i början på 2000-talet (är speciellt förtjust i deras oljebaserade rengöring som går över i mjölkaktighet och i deras vitaminkräm som är sjukt bra) och nu följer Dermaha trenden i branschen med höga halter av AHA-syror och släpper en 60 procentig mjölksyra. Jisses tänker ni. Det gjorde jag också.

Mjölksyran får ligga på högst två minuter första gången

För att få köpa den starka syran måste man boka in sig för en inledande Lactoserum -behandling så att man lär sig hantera den koncentrerade mjölksyran. Så det gjorde jag!

Två minuter räcker första gången. Inte mer. Sedan vänjer sig huden för varje gång och man kan låta mjölksyran ligga på längre”, förklarar Suzanna Adamsdotter, klinikföreståndare på Beauty Professional i Stockholm.

Mjölksyran appliceras på väl rengjord hy. Det svider och sticker, men inte mer än att jag står ut. Efter två minuter neutraliseras mjölksyran med vanligt vatten och huden rengörs en gång till.

”Mjölksyran tåls av många och den är djuprengörande, jobbar på fina linjer och är fuktbindande i huden, vilket är en bra kombination. Dessutom förebygger lactoserum pigmentbildningar, förklarar Suzanna Adamsdotter.

Mjölksyran neutraliseras med vatten och en näringsrik olja appliceras efter behandlingen

Behandlingen avslutas med en maskin som heter Cryo facial treatment. En maskin som blåser ut iskall luft som drar ihop porerna och ökar kollagentillväxten eftersom huden får en smärre chock. Dagen efter är jag len som en bebisrumpa i huden, porerna har krymt ihop och effekten håller i sig i flera dagar.

Cryo facial treatment är en behandling med ett munstycke som blåser ut kall luft över huden.
Dermahas täckande foundation (utvecklad av kemisten Gunnar A Genheden) används både i tv-studios, på teatrar och på sjukhus eftersom den ger ett så naturligt och hållbart resultat.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB