Startsida / Inlägg

Skogen – svensk uppstickare i USA

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Svenskamerikanska hudvårdsmärket Skogen expanderar sitt märke och har nyligen lanserats både i Ryssland , Ukraina och Colombia.

Amerikanska hudvårdsmärket Skogen har mycket riktigt, som namnet antyder, sina rötter i Sverige. Hudvårdsmärket har sitt säte i New Jersey utanför New York och tillverkar sina produkter där och i Kalifornien.

Inom snar framtid vill vi självklart tillverka produkterna i Sverige. Det är vår högsta prioritet”, säger David Johansson medgrundare till Skogen.

Skogentillverkarna vill sätta Sverige på världskartan genom att erbjuda produkter som är lyxiga, nyttiga, hälsosamma och samtidigt så miljövänliga som är möjligt. Svensk natur och produkter från Skandinavien är exotiska inslag i landet bortom Atlanten.

Vi vill erbjuda den högsta svenska kvalitén. Vi har fått lära folk ut i världen ett nytt svenskt ord som är något som verkligen kännetecknar Sverige – skogen”, berättar David Johansson som startat märket Skogen tillsammans med sin livspartner, kemisten Yamin Cheng.

Tre kronor. Svenskare blir det inte!

Förpackningarna är tillverkade av återvunnen akryl som kan återanvändas många gånger och företaget använder sig av FSC certifierade förpackningar.

Vi är väldigt miljömedvetna och gör allt vi kan för att påverka miljön så lite som möjligt”, förklarar David Johansson som presenterade sina produkter i Sverige för första gången på Allt för Hälsa förra året.

Jag har testat serumet och dagkrämen i serien. Produkterna är väldigt lyxigt förpackade och känns gedigna och omsorgsfulla i sina formuleringar. Dessutom doftar de väldigt gott! Krämbasen bygger på alger, aloe vera och finstämda oljor som jasmin- mandel och jojobaoljor. Perfekt kombination för ett kargt och ansträngande (för huden) klimat som det kan vara i Sverige på vintrarna. Nu på våren kommer jag att gå över till serumet som är av lättare formulering.

Jag hoppas att Skogen flyttar sin tillverkning till svedala snart så att det kan bli ett svenskt märke på riktigt!

Priserna ligger strax under 1000 lappen för de olika produkterna och det finns allt från masker till peeling och krämer i serien.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB