Startsida / Inlägg

The Body Shops julvisning 2019

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Pärondoften är ny för vintern. Inte söt och sliskig utan fruktigt sofistikerad. Päron från Italien. Slånbär päron och tonkabönor

I veckan var det dags för The Body Shops årliga julvisning. Och då kan man som vanligt  räkna med något alldeles extra! I år var inget undantag. I Bergrummet på Söder hade The Body Shop byggt upp en hel liten stad full med överraskningar och julklappstips inför julen.

Det som är extra nämnvärt från presentationen är att The Body Shop har ingått samarbete med B Corporation vilket innebär att man måste uppnå 80 poäng i en stor undersökning när det kommer till finansiering, hållbarhet, transparens och en massa andra krav som ett etiskt handlande företag måste uppfylla.

Det innebär att vi nu tillhör en viss kategori av företag som exempel Patagonia och andra stora aktörer och vi är stolta över att vara en del av den här processen och bli del av den familjen”, säger Tanja Bruun, hållbarhetschef på The Body Shop i Sverige och Danmark.
Matilda Weichel, kommunikationsansvarig på The Body Shop, berättade om företagets samarbete med Plan, i jul ger  företaget en donation på 2.8 miljoner till Plan Sverige.
Julens tema handlar om att drömma och att drömma stort. Och visningen var inspirerad av en gata i Brighton där grundaren, Anita Roddick öppnade sin första butik 1976.

”Det är Helena Perez Garcias som har gjort illustrationerna i år på julkalendrarna.Vi har tre olika kalendrar för en yngre målgrupp  och en Deluxe -variant med 25 luckor där vi lyfter lika många kvinnor”, säger Matilda Weichel.

Makeupen har en ny uppdaterad formula.
Rich plum är min favorit. Plommon, pion och mysk.
Daisy Beautys chefredaktör, Kicki Norman, bangar inte en julvisning…
Hampaolja, superoljan för torra vinterhänder.
Julkalendrar för alla nördar. Stora som små. Den största kostar 1395 kr. Boxarna tillverkas i Bangladesh av fair trade aktörer som jobbat länge med The Body Shop
Dream Big, Dröm stort. Låt dig inte begränsas av normer och värderingar som inskränker dig.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB