Startsida / Inlägg

Björk and Berries växlar upp sitt hållbarhetsarbete

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Fjällsjö heter Björk and Berries nya doft som släpps nästa vecka. En fräsch tvålig doft med ingredienser som bomull, magnolia och mysk.

Björk and Berries hade pressvisning i går och presenterade sitt nya koncept kring hållbarhet som företaget arbetat med de senaste två åren. Det innebär bland annat en ny typ av recycklingmaterial i plastflaskorna där man använder plast som kommer från havet.

”Vi har hittat en svensk aktör som gör den här typen av plast och då var det ett självklart val. Allt vi producerar från flaska till papper och plast görs i Sverige. Vi använder oss av svensk fermenterad vegansk alkohol från södra Sverige i parfymerna. Allt är genomtänkt i minsta detalj med fokus på hållbarhet”, berättar Christoffer Öhrman som tillsammans med vd:n Isabelle Lewenhaupt och ett kreativt team har tagit fram kriterierna för det ”nya” ekolyxhuset Björk & Berries.

Isabelle Lewenhaupt har själv varit inblandad, i högsta grad, i doftens tillblivelse, där Pierre Wulf och Jerome Epinette (som även tillverkar dofter för Byredo och &Other Stories) fick tolka Isabelles önskemål.

”Jag ville att doften skulle ge en krispig känsla ungefär som om du har varit ute en dag på fjället och insupit alla intryck av den nordiska naturen”, berättar Isabelle på pressvisningen i Gamla Stan.

Björk and Berries producerar allt i Sverige av handplockade producenter. Doften Fjällsjö kommer att kosta 890 kr/ 30 ml. Korkarna till flaskorna i Björk and Berries har samma färg som Falu rödfärg för att stärka de svenska ursprunget i märkets DNA.

Ett och ett halvt år har det tagit att ta fram den nya rebrandingen.
Vi ville hitta ett känsla där märket speglar de svenska traditionerna  och vi har jobbat mycket med förpackningarna”, förklarar Christoffer Öhrman och Isabelle Lewenahupt.

Christoffer Öhrman och Isabelle Lewenahupt två kreativa hjärnor bakom Björk & Berries nya ekolyxkoncept som lanseras den 20 mars 2020, med smyglansering för speciellt utvalda på söndag.

Björk and Berries startade i Fäviken som ett lokalt initiativ i början på 2000-talet och har vart efter allt tydligare blivit ett ekolyxmärke med noga utvalda ingredienser och tillverkningsmetoder. Företaget är stora i Tyskland, UK, Tjeckien och Singapore. I sommar öppnar de en butik i Sydkorea också.

Marint avfall får nytt liv i Björk & Berries nya plastflaskor. Upcycling på hög nivå!
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB