Startsida / Inlägg

Hollywoodfrisören Philip B: Så räddar du sommarhåret

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Torrt och livlöst hår? Lugn. Det finns hjälp.              Foto: Bill Tyler

Känns ditt hår torrt och livlöst? Lugn, det finns hjälp. Jag ringde upp Hollywoodfrisören Philip Berkovitz och fick hans bästa tips för ett slitet sommarhår.
”Hemligheten bakom ett friskt hår är olja”, säger Philip Berkovitz.
Ju längre hårstrået växer sig desto längre kommer håret från hårfolliken och körtlarna som producerar det nyttiga fettet som håller håret friskt. Philip Berkovitz kallar det skämtsamt för hårets mat.

Philip B har sin salong i West Hollywood

”När du tar bort oljorna ur håret då krymper håret. Det blir supertörstigt, risigt och livlöst. Oljeinpackningar är det absolut bästa sättet att återställa ett torrt hår. Det i kombination med en genomtänkt hårbottenrutin. Ett friskt hår kommer från en frisk hårbotten”, menar Hollywoodfrisören som har Drew Barrymore, Angela Basset, Charleze Theron och Paula Abdul som kunder på salongen i West Hollywood.
”För att behålla ett friskt hår är efterbehandlingen viktig. Aminosyror och fukt låser in  de nyttiga oljorna i håret. Så investera i den typen av balsamprodukter”, tipsar han på telefon från sitt sommarställe i Palm Springs.
Kan man få det där salongsblanka håret med hemmabehandlingar?
”Ja med de rätta produkterna och bra hårvård kan du det. För att få den där riktiga glansen är stylingprodukter en del av hemligheten. Vatten som har ph-värde över 7 gör att hårfjällen öppnar sig. Likaså om man badar i saltvatten eller klor. Det är dåligt för håret. En bra vårdande stylingspray ska ha en ph-värde i närheten av 3. Då sluter den fjällen på hårstråna och håret blir salongsblankt. Själv har jag alltid lackmuspapper i fickan för att mäta ph-värdet i olika produkter”,  avslöjar han.

Philip B:s nya hårbottenolja med CBD kan du ha på hela kroppen. Foto: Agneta Elmegård

Du förespråkar att man ska använda oljor i sin hårvård. Vilka oljor är de bästa?
Det beror på. Det är olika för hårstrået och huden i hårbotten. Det är så lite aktiva ingredienser i dagens produkter så att det är ett skämt. För håret gäller det att hitta något som liknar hårets fetter och då är jojobaoljan den som ligger närmast sebumet. När det kommer till hårbotten finns det botaniska oljor som kamomill, teatreeolja , CBD-olja och salvia”.
Du har precis släppt en hudolja med CBD. Vad kan CBD-olja göra för hårbotten?
”Det är en olja som utvinns ur hampa och den är antiinflammatorisk, lugnar ner och balanserar huden. Men det gäller att få ner oljan i huden och det får man genom speciella terpentiner som hjälper oljan att ta sig ner.”, berättar Philip Berkovitz.  
Vad är framtidens hårvård tror du?
”Fraktionerade molekyler. Nanostrukturer som är så fina att de går in i hårstråna och lagar det som är trasigt. Det, aktiva oljor och ph-anpassade produkter”, spår han.

Lugg och mjuka 70-talslockar kommer vi att få se mycket av i höst. Här backstage från Stella McCartneys senaste visning.
Infört i Aftonbladet den 5 augusti 2020

 

 

Philip Berkovitz trendtips inför hösten: 
”Luggen kommer starkt i alla dess former”.
”Modern hockeyfrilla. Kort på sidorna och längre i nacken”.
”Halvlång bob med mjuka vågor, tänk 70-tal”.
”Ljusa slingor och blekta hår ser vi mycket av”. ”Vi behöver ljusa upp det som är så mörkt just nu”, filosoferar Philip Berkovitz.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush läppstift Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Sandra Christensen, Alex Rodriguez och Mattias Kling
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB