Startsida / Inlägg

Hemliga The Ginza släpper sin första parfym

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Lindblommor, japanska citroner och brunt socker i flaska gjord av japanska hantverkare. The Ginza har släppt sin första parfym.

Världens hemligaste märke, japanka märket The Ginza, släpper en parfym. Och öppnar upp liiiite på hemligheterna. Men fasiken inte mycket…
The Ginza är en av Shiseidogruppens väl förborgade hemligheter och hudvårdsmärket som officiellt grundades 2002 finns inte med på Shiseidos webbplats över varumärken. (Mer tillgängliga är Clé de Peau Beauté eller IPSA som man ser lite överallt i Japan). The Ginza är Shiseidos absoluta high end-märke och varför det hålls så hemligt är lika mycket förhöjt i dunkel som dimmridåerna ligger täta i geishakvarteren i Kyoto.

Shiseidos Flagship Store ligger i Ginza bara ett stenkast från huvudkontoret. Du tar hissen upp till The Ginzas affär. Address: 7 Chome-8-10 Ginza, Chuo City, Tokyo 104-0061.  Här finns min Tokyoguide om du är intresserad, Foto: Agneta Elmegård

The Ginzas flaggskeppsbutik är beläget på en våning i Shiseidos skönhetspalats på paradgatan i stadsdelen Ginza, bara ett stenkast från skönhetsjättens högresta rosafärgade huvudkontor. Priserna på de femton befintliga produkterna som erbjuds är astronomiska. Hudkrämen ’Empowerizer’ kostar 100 000 YEN (ca 8 000 kr), vilket gör det uppenbart att The Ginza är ett varumärke som enbart riktar sig åt ultrarika. Enligt WWD, ”hävdar källor att The Ginza togs fram exklusivt för kvinnliga medlemmar i den japanska kejsarfamiljen. Shiseido undviker dock konstant att svara på förfrågan om detta stämmer.

Interiörbild från The Ginza. Bild från deras hemsida

The Ginza har nyligen uppdaterat sin hemsida och gjort sig mer tillgängliga med översättning på fyra språk – japanska, engelska, förenklad kinesiska och traditionell kinesiska – för att nå fler internationella kunder. De har också nyligen startat konto på Weibo och Instagram. Men mycket klokare blir man inte. Förra året utsåg de den japanska modellen Ai Tominaga till sin globala varumärkesmusa. Ändå måste internationella kunder ta sig till Tokyo (eller kinesiska taxfreediskar) om de vill lägga vantarna  på The Ginza-produkterna som beskrivs som hudvårdens haute couture.

Modellen Ai Tominaga är ansiktet utåt hos The Ginza. Bild lånad från hemsidan.

Den 8 januari 2021 tillkännagav varumärket sin första satsning på länge. En parfym  – ”The Ginza Parfum” och ”The Ginza Eau de Parfum.” Från och med den 8 januari är de lanserade i The Ginza-butikerna och deras onlinebutik i Japan, medan endast Eau de Parfum kommer att finnas tillgängliga i tullfria butiker i Japan från och med måndagen den 1 februari 2021.

Varumärket beskriver doften som en blomdoft baserad på blommor av lindträd i full blom i Ginza. ”Bortom lyx eskalerar doften till upplevelsen av haute couture. En vackert lugn, lindoft. Liksom ett söt minne av blommorna i Ginza, framhäver denna fräscha blommiga doft din sanna, ultimata skönhet, ” , skriver The Ginza på sin webbplats. Den delikata 20 ml flacongerna är tillverkade för hand av  japanska glashantverkare. I toppen finns gröna citrusfrukten sudachi, omgiven av andra citrusnoter, samt mejram och violblad. Hjärtat domineras av lindblommor. Basnoten är musk och brunt socker. Är du sugen på lindblommor och honung får du langa upp 40 000 YEN (cirka 3200 kr) för 20 ml.

Parfymen innehåller även sudachi som är en liten, rund, grön citrusfrukt som är en specialitet i Tokushima Prefecture i Japan.
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB