Startsida / Inlägg

Testat: K18 hårmask -ny revolution för skada hår

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
K18 är en ny innovation som ska stärka håret och läka skador som uppstått av färgning, blekning och stylingverktyg

Vad är det? K18 hårmask är en ny biomimetisk hårmask med en patenterad peptid som ska återställa keratin-kedjorna i hårstrået. Med biomimetik menar man att den härmar hårets naturliga förutsättningar. Bio (natur) mimetik (härma). Hårmasken K18 innehåller en patenterad molekyl K18 och innovationen är ett resultat av samarbeten med hudvårdsforskare och bioteknikforskaren professor Artur Cavaco Paulo vid Minhos Universitet i Portugal. K18 består av 13 aminosyror som bildar en peptidkedja som efterliknar naturen. Denna teknik återskapar svavelbindningarna i håret.

Vad lovar produkten? ”Ju mer skadat håret är desto bättre blir resultatet” menar den kanadensiska producenten som beskriver det som att man ”läker” håret på fyra minuter. De joniska tvärbindningarna mellan de trasiga svavelbindningarna i håret ska repareras och vara beständiga

Så här använder du K18-hårmasken: Schamponera håret (gärna med ett detoxschampo) och skölj. Skippa balsam. Detta sista steg är viktigt för att molekylen ska kunna tränga ner i hårstrået. Börja med ett pumptag och arbeta in masken jämt i håret ett pumptag åt gången från botten till topparna. Överdosera inte. Låt masken sitta i och skölj inte ur den. Det är en leave in- mask. Masken behöver fyra minuter på sig innan du börjar styla håret eller använda andra produkter.

Resultat: När Olaplex kom för några år sedan var det som en revolution för mitt hår. Jag fick tillbaka mina lockar. Samma revolution upplever jag inte med K18, men däremot blir håret väldigt följsamt och mjukt. Jag tycker också att glansen har börjat komma tillbaka. Jag har använt K18 fyra gånger hittills och håret känns friskt och stärkt. Så något händer definitivt. Ett bakslag är dock priset. Jag förstår att man någonstans måste få in pengarna man lagt ner på forskningen och utvecklingen av produkten, men 895 kr för 50 ml är saftigt och kräver resultat om man ska våga investera i ett köp.

Pris: 850 kr/50 ml.

flera olika typer av produkter finns i K18:s sortiment. Dessa är för salongsbruk.

 

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Love Isakson Svensén, Frida Westergård och Nils Höglander
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB