Startsida / Inlägg

Daisy Beauty Expo 2021 – med fokus på håret

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Amerikanska Living Proof släpper en ny serie för lockigt hår, Curl By Living Proof. Det ska bli spännande att prova den här hårvårdsserien.

Daisy Beauty Expo 2021 bjöd in till sitt andra Corona-anpassade event på Hotell Birger Jarl, sedan pandemin började förra året. Ett 30-tal besökare uppdelade i grupper om fem personer fick de här gången lära sig allt om hårvård. Expot gick nästan helt i hårvårdandets tecken och det var två uppfriskande timmar som försvann på ett kick. Kicki Norman och Sam Bergenstråle var som vanligt generaler för eventet.

Living Proof är kända för sina patenterade supermolekyler som ska stärka håret och nu kommer de med en helt ny omfattande serie för lockigt hår, och då snackar vi inte bara lockar, vi snackar krusigt och vågigt också. Serien kommer alltså att delas in i tre av ovan nämnda kategorier. Ett lockigt hår har ojämnt fördelade svavelproteiner och bristen på elasticitet gör att ett lockigt hår blir skörare. Healthy Curl Complex-serien innehåller en polysackaridblandning (en slags sockercocktail som håret gillar) och en biomimetisk (härmare av naturen) mjukgörare som ska förstärka lockarna och hjälpa dem på traven.

Löwengrip släpper nytt volymschampo för tunna skandinaviska hårtyper.

I det Löwenströmska rummet fick vi en rejäl genomgång om vad som ligger i pipelinen hos Löwengrip. Även dom har volym och lockar i åtanke och släpper ett volymskapande schampo, Build and bounce thickening schampo, med panthenol och proteiner som ska stärka fjunen och förvandla dem till Hollywoodlockar. I wish.

De släpper även flera nya varianter av den storsäljande antiperspiranten på tub samt adderar flera nya hudvårdande produkter i sin portfölj. De producerar och packar i Sverige och är ett bra val för dig som vill välja närproducerat, för miljöns skull.

Det tredje märket som ställde ut på Daisy Beauty Expot var det svenska indiemärket Noberu. Ett litet småskaligt unisex/herrmärke med stora visioner.

Årets snyggaste flaskor? Noberu lägger ner omsorg både på innehåll och förpackningar och undviker silikoner i flera av produkterna

Nobel betyder ädel/nobel på japanska och en estetisk minimalism genomsyrar märket i både innehåll och produktion. Förpackningarna för tankarna till apotek och de gamla barberarsalongerna som det finns gott om nere på kontinenten, speciellt Portugal och Spanien leder just nu den ligan.

Vi har precis startat den här resan och tanken är att vi ska växa och ta oss ut i världen. Märket är redan väldigt populärt i Mexico”, berättar Daniel Blomqvist, nytillträdd försäljningschef på Noberu, märket som har sitt säte i Borås men som drömmer om Harrods.

Den resan ser jag fram emot!

Noberus skäggolja som peelar huden under skägget samtidigt som den vårdar stråna är företagets storsäljare
Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB