Startsida / Inlägg

Rituals godkända av B-Corp

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Holländska Rituals har hälsats välkommen till B-Corpfamiljen! Namaste!

Vi kan glädjande berätta att det holländska spamärket Rituals har blivit godkända att ingå i B-Corp-familjen från och med nu. 2016 blev Kester Black det första skönhetsmärket i värden att certifieras av B-corp, vilket vi skrivit om här, som är en av världens strängaste certifieringssystem för etisk produktion. Företag vi tidigare skrivit om som som anslutit sig är Sunday Riley, The Body Shop, Davines och Weleda, som blev godkända så sent som i november 2021. Bäst i klassen är Weleda som dessutom uppfyller FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Certifieringen hjälper företag att hålla fokus på det som är viktigt för att vara en medveten och hållbar verksamhet år efter år.

I ett ljudmeddelande kommenterar Rituals grundare och VD,  Raymond Cloosterman att B-Corp certifieringen ”är ett bevis på att företagets filosofi går att kombinera med en medveten livsstil där människor och planeten står i fokus”.

Som ett led i att bli mer miljömedvetna har Rituals arbetat på sin förpackningsstrategi.

Rituals förklarar att deras mål är att använda kraften av att vara en storinternationell verksamhet som medel att göra gott i världen. Som en del av Rituals mission har man skapat tre olika pelare som sammanfattar hållbarhetsarbetet, dessa är:

· Clean – vänliga ingredienser
70 procent av produkterna för kropp och hår innehåller över 90 procent ingredienser av naturligt ursprung.
· Alla Rituals produkter utvärderas på cirkuläritet, biologisk nedbrytbarhet, koldioxidavtryck och naturligt ursprung. Affärerna drivs med grön el och erbjuder ett brett sortiment av refills.

· Conscious – medvetna val
95 procent av Rituals produkter är producerade i Europa för att ha produktionen nära marknaden. Affärenrna runt om i världen drivs med grön el och företaget erbjuder ett brett utbud av refillsystem i sina butiker.

· Caring – själfullt levande
Rituals stöttar initiativen Tiny Miracles, som hjälper kvinnor i slummen i Mumbai, och SuperChill, som introducerar mindfullness till barn och skolor.

Rituals har även tillsatt en ”Diveristy & Inclusion”-grupp som som ska hjälpa Rituals att nå en målsättning av könsjämnställd ledningsgrupp till år 2023 (just nu 60/40).

Rituals tar socialt ansvar genom att arbeta med organisationen Tiny Miracles i Mumbai, som gör väskor åt Rituals och hjälper kvinnor i slummen att leva ett bättre liv.

Vad är B-corp?

B Corp grundades av en  icke vinstdrivande organisation, B Corp Lab, 2006 i Pennsylvania USA. Det är en certifiering som tilldelas företag världen över som uppfyller stränga etiska regler i produktionsleden när det kommer till transparens, hållbarhet och etiskt ansvar. I dagsläget finns det 4000 certifierade B Corp-företag inom 153 branscher i 77 länder. B Corp-certifieringen är en markör som hjälper kunder, investerare och framtida anställda att urskilja företag med en sund vision och en dedikerad vilja att göra skillnad för världens invånare.

Målet med B Corp-rörelsen är att lyfta varumärken som bygger en inkluderande och rättvis verksamhet och uppfyller högsta sociala och miljömässiga standards. Att bli tilldelad en B Corp-certifiering är inte ett slutgiltigt mål utan man behöver som företag varje år förnya certifieringen och fylla i grundliga frågeformulär för att uppnå minst 80 poäng på en 150 gradig skala.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Beauty Oscar Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Mikael Hedmark, Sebastian Laneby
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB