Startsida / Inlägg

Årets Beauty Oscars 2022

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
I år har vinst -emblemet fått samma färg som ”Årets färg” enligt Pantones färginstitut ”Very Peri” och formgivet av digitala kreatörer Ann Sofie Löfgren.

Skandibeauty är i ropet, det märks inte minst på hur många bra produkter som kommer till redaktionen under året. Inga är för små eller stora för att vinna våra Beauty Oscars. Vi ger dem till Skandinaviska märken som utmärkt sig under året och som gett oss ett höjt ögonbryn när de anlänt till satellit-redaktionen i norrort.

Det är produkter som sticker ut i sina respektive kategorier. Det kan vara en produkt som är värd uppmärksamhet och som håller vad den lovar. Kort sagt ska den ge dig en känsla av glamour och sticka ut ur mängden. Det är en produkt som aldrig blir en hyllvärmare utan en favorit som du ständigt vill återkomma till.

Här är årets kategorier som vi prisar:

Bästa ansiktsvård

Bästa kroppsvård

Bästa ekologiska produkter

Bästa hårprodukter

Bästa makeup

Bästa parfym

Bästa hållbarhet och inkludering

Här kan ni läsa en intervju som Scandinavian Mind om tankarna bakom vårt Beauty Oscar och hur allt startade.

Hur väljer vi ut produkterna?

Vi väljer ut våra favoriter bland de presstester som skickas till redaktionen. Andra köper vi. Vi är oberoende och får inte betalt av några aktörer och det går inte att köpa sig till en Beauty Oscar. Vi tjänar heller inga pengar på våra tips eller ingår samarbeten.

Under mars och april månad kommer vi att lägga ut flera olika kategorier av vinnare.

Har ni några Skandinaviska favoriter så tipsa oss gärna!

Skandinavien hög klass när det kommer till hår och makeup, för flera svenskar var nominerade i årets Oscarsutdelning i LA den 27 mars. I klassen bästa mask och hår fick Eva von Bahr och Love Larson sin tredje Oscarsnominering för den spektakulära masken till Stellan Skarsgårds ondskefulla Baron Vladimir Harkonnen i ”Dune”. Duon har tidigare nominerats för sin insats i de svenska publiksuccéerna ”En man som heter Ove” och ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. I år fick de även konkurrens av den blågula duon Anna Carin Lock och Göran Lundström som skapat Jared Letos mask i Ridley Scotts ”House of Gucci”.

Här är alla de vinnande kategorierna i Beauty Oscar 2021:

Årets ansiktsvård
Årets kroppsvård
Årets ekologiska produkter
Årets hårprodukter
Årets solprodukt
Årets makeup
Årets hållbarhet och inkludering
Årets doft

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktör: Johan Edgar
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB