Startsida / Inlägg

Linda Landenberg hyllar olikheter i ny parfym – Flavour of love

av Agneta Elmegård, Aftonbladet
Parfymören Linda Landenberg Holst drabbades av alopecia när hon var 26 år gammal. Foto: Agneta Elmegård

Linda Landenberg fick alopecia – nu släpper hon en parfym som belyser vikten av olikheter. Savour – Flavour of Love heter den.

När parfymören Linda Landenberg Holst drabbades av sjukdomen alopecia blev hon varse utsattheten som följer med att vara avvikande.
”Jag vill belysa ett behov av människans rätt att äga sin identitet”, säger hon.

Linda Landen­berg Holst var 26 år när hon drab­bades av sjukdomen alopecia och förlorade allt hår. Hon tror själv att det var en kombination av bältros och ett stressat immunförsvar som ut­ löste sjukdomen som gjorde att hon förlorade håret gradvis. Och håret har aldrig kommit tillbaka. Konsekvenserna av att vara utan hår visade sig vara tuffare än hon anat.

Magnolia, kori­ander, iris, svart­ peppar, viol, san­delträ, cederträ, ambrette och mysk.
Limiterad upp­laga , Edt 795 kr/50 ml.

Jag har alltid sett mig själv som en livsbejakande och öppen person och alltid känt mig som en del av samhället. Men när jag förlorade mitt hår blev jag ver­balt attackerat och tvingades gå ut med en mental skyddsutrust­ning för att vara beredd på vad som komma skulle. Folk har så lätt att ta sig friheter om någon är avvikande”, säger Linda.

Denna insikt hos Linda Lan­denberg Holst var så stark och hon har länge velat belysa olikheter som en styrka och inte en svaghet. Som parfymör har hon därför tagit fram en parfym som hyllar olikheter och där 200 kronor per såld flaska går till Regnbågs­fonden; en organisation som kämpar för människors grund­ läggande fri­ och rättigheter oav­sett sexuell läggning och köns­ identitet.

”Jag kan lätt relatera till HBTQ­ personer. Jag har själv blivit be­ spottad i olika världsdelar. Men jag ser mig inte som något offer. Jag får mycket kärlek också. Jag kan ta på mig att vara ambassadö­ren för alla kvinnor som tappat håret. Jag måste inte gömma min identitet”.

Med parfymen ”Flavour of love” vill hon inspirera andra till att våga vara just sig själv.

Parfymens syfte är att vara ålders­ och könlös, men med en tydlig attraktion. Basen innehål­ ler sandelträ och har utvecklas till en doft som har fräschör men som fortfarande behåller mysti­ken”, förklarar Linda.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB