Startsida / Inlägg

Rätt och slätt med Philips Lumea

av Liv Lövendahl
Bekväm hårborttagning på hemmaplan med Philips Lumea Series 9000

I början av sommaren fick vi möjlighet att testa Lumea Series 9000 från Philips. En ”hemma-IPL” som utlovar 6 släta månader.

“Reeeallyyyyy…”, tänkte jag som efter allehanda salonger och diverse hemmaprodukter fortfarande hade pigga hårsäckar som oförtrutet jobbade på. Vänligen notera tempus.

Nu är nämligen hårsäckarna snällt förpassade till en, om inte evig, så i alla fall lång vila.

Tre månader in i protokollet är ben, armhålor och bikinilinje Barbie-släta och det finns inte ett inåtväxt hårstrå så långt ögat kan nå.

En sak i taget: Vad är IPL?

IPL står för Intense Pulsed Light. Det är en teknik som använder ljus för att få bort hår. Ljuset gör att hårsäcken går in i en vilofas. Upprepad behandling förhindrar gradvis att håret växer tillbaka.

Hur gör man?

Läs instruktionerna. Jag menar allvar. Det här är inte för alla. Hud-och hårfärg avgör om IPL är en lämplig metod för dig. Vidare kan tatueringar, medicinering och bakomliggande sjukdomar sätta käppar i hjulen.

När du väl bockat av ovanstående reservationer och dessutom kompletterat med det rekommenderade ”24-timmars-testet”, kan du sätta igång på allvar.

En fiffig funktion är att Lumea har en Smartskin-sensor som läser av din hudton och anpassar ljusstyrka efter vad som passar just dig. 4 tillbehör medföljer, anpassade för olika delar av kroppen och ansiktet. Du kan använda Lumea med eller utan sladd (batteriet räcker länge). Skräddarsydd IPL helt enkelt

Gör det ont?

Nej. Efter en stunds användning blir apparaten ganska varm och det är dags för en paus. Jag upplever att området ”ben”, tidsåtgång ca 10 minuter, är rätt lagom innan det är dags för dig och Lumea att pusta ut och svalka av er. Bikinilinje och armhålor blippar du bekvämt loss under en och samma session innan det är dags att coola ner.

Hur lång tid tar det?

Själva behandlingen går häpnadsväckande snabbt. Totalt knappt 15 minuter för ben, armhålor och bikiniområde. Om du sedan utför de första fyra behandlingarna varannan vecka och de följande åtta behandlingarna var fjärde vecka (totalt 12 behandlingar) utlovas hela 6 hårfria månader.

Smärtfritt delfin-slät

Risken är dock att man (jag) missar de där, o så viktiga, blipp-stunderna var fjärde vecka eftersom samtliga områden alltjämt är så lena och delfin-släta. Och det mina vänner, tror jag är definitionen av ett i-landsproblem.

Skönhetsredaktörerna
Agneta Elmegård Chanel digital adventskalender ekologisk hudvård ekologisk parfym Estée Lauder hudvård Hållbarhet L'Oréal Lancôme Lush Makeup nagellack nischparfym parfym Scandibeauty solskydd sulfatfritt schampo The Body Shop Weleda
  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Fred Balke
  • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB